2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Filmas: "Žlugusi Respublika"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti filmą „Žlugusi respublika“ (Fall Of The Republic) (2009 m.). Tai amerikiečių skandalingas dokumentinis filmas, o kas jau kas, bet amerikiečiai tai jau tokius tikrai moka kurti. „Žlugusi respublika“ yra dar vienas žvilgsnis į Amerikos ir viso pasaulio valdžią. Tiesa, iš filmo beveik nieko naujo taip ir nesužinojau, bet tik dėl to, kad buvau jau daug skaitęs ir nemažai matęs apie apgaulingą valdžios sistemą. Todėl primyktinai rekomenduoju šį filmą pažiūrėti skeptikams arba kurie nesidomi pačia politika, bet mėgsta bambėti, kad sunkus gyvenimas.

Filme išcentrinė figūra – Barakas Obama, kuris filme atskleidžiamas kaip dar vienas valdžios žaisliukas. Kodėl daugelis dalykų, kurių žadėjo Obama taip niekada ir nebus realizuota Amerikoje? Šiame filme galiausiai paaiškės Respublikonų ir Demokratų pjovimosi varžybos senate, už kurių iš esmės slepiasi ta pati valdžia. Žmonės yra įvelti į demokratijos ir laisvos respublikos valdymą, bet juk visi rinkimai ir taip seniai suklastojami. Ir čia ne kokia Rusija ar Baltarusija! Tokia tatai ir demokratija. Čia mes, lietuviai, sakome, oi kaip kitataučiai civiliai rūpi savo šaliai, nieko panašaus, pažiūrėję šį filmą turėtumėte pakeisti požiūrį.

Už visko, aišku, slepiasi centrinis valstybinis bankas, kuriam yra prasiskolinusi visa žmonija su devynioms kartomis į priekį, o gražiausia tai, kad tos skolos auga iš nesamų ir niekada neegzistuojančių pinigų. Visa ši sistema yra seniai žinoma, tačiau žmonija ir tautos labai kantriai vergauja ir nuolaidžiauja. Sistema dar išmoko bukinti civilį pakišdama jiems neva Obamą kaip geresnį Bušo kloną, tačiau politika ir sistema vykdoma iš esmės ta pati. Apie tai ir dar daugiau sužinosite sensacingame dokumentiniame filme „Žlugusi respublika“.

Kaip žiūrėti į tokį filmą? Sunku pasakyti, nes daugelis skeptikų vis tiek sakys, kad tokie filmai tiesiog yra kuriami dar kartą perplauti žmogaus smegenims, tačiau ką duoda šis filmas, tai bent jau kitokį, sakyčiau, kritiškesnį mąstymą. Laikas atsitokėti ir jei dar nesupratote, kad demokratijos gyvenime niekada ir nebuvo, tai laikas atsibusti. O jei negalite atsibusti, tai pažiūrėkite „Fall Of The Republic“, kas žino, gal suveiks kaip žadintuvas.

Įvertinimas: 9/10

Jeigu gerai suprantate anglų kalbą, galite šį filmą jau žiūrėti per Youtube visą:

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą