2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Knyga: "Basilissa "Kaip tapti ragana"



Sveiki visi,

Visiems, kurie besidomi raganystėmis, šįkart patariu jei neįsigyti, tai bent „prie progos“ pavartyti vokiečių kilmės baltosios raganos Basilissos leidyklos „Alma littera“ į lietuvių kalbą išverstą knygą „Kaip tapti ragana“ su jau nieko nebestebinančia ir etatine paantrašte „Sveikatos, meilės ir pinigų būrimai“, nors iš tikrųjų tų burtų beveik nerasta, tik vienetiniai ritualai, kurie manding šiek tiek primena apeigas iš kultinio amerikiečių serialo „San Francisko raganos“.

„Kaip tapti ragana“ iš esmės net nekalba, kaip ja tapti, o tik enciklopediškai supažindina su raganos sąvoka, pažeria šiek tiek istorijos mitų bei faktų, trumpai lyg prabėgomis supažindina su skirtingomis raganavimo mokyklomis ir iš esmės nieko naujo daugiau nebepasako. Visa kita knygos medžiaga man priminė „išgoglintą“ informaciją iš interneto, kurią reikalui prispaudus laisvai, manau, galima rasti įvairiuose šaltiniuose. Taip, knyga patogi, nes ji sistemingai suredaguota ir susisteminta, kaip sakant, viskas vienoje vietoje – kokias žoleles kada skinti, kada melsti tos meilės, koks akmuo kokiam zodiakui tinka ir kiti ale magiški dalykai, kuriuos, manding, laisvai galima rasti pigiuose moterų žurnaluose, kaip antai „Būrėja“ ir kt.

Aš asmeniškai niekada nepirkčiau šios knygos, bet taip atsitiko, kad ją atidavė, tai „prie progos“ ją paskaitinėjau, prisiminiau žolininkystę, magiškus piešiamus ratus, žvakes, kurias taip mėgdavau degioti paauglystėje, na, gerai, ir dabar mėgstu užsidegti, nes tikiu elementų skleidžiama energetika, o knyga „Kaip tapti ragana“ kaip tik ir deklaruoja penkių elementų (ugnies, oro, vandens, žemės ir eterio) veiksmingumą ir galią. Knygoje taip pat esti daug visokiausių lentelių, kurie nurodo, ką ir kokiu metu ir kokiems žmonės tinka naudoti, vartoti, rinkti, kaupti, atiduoti, ryti, valgyti, gerti ir žodžiu, viską, ką ir taip be šios knygos pagalvos darome kasdien.

Knygoje taip pat rasite ir pamokymus, kaip išdėlioti Taro kortas, tačiau gilesnių kortų reikšmių ir kitų dalykėlių teks kapstytis po kitas ezoterines knygas. Sakyčiau, knyga yra kaip koks raganaitės ar mago pradžiamokslis, kuris tai, ką daro, turi tikėti, nes tikėjimo galia yra milžiniška, manau, su tuo nedrįs niekas ginčytis. O šiaip knygą vertinčiau kaip pigią vidutinybę, kurią Basilissa „prastūmė“ į rinką ir tikriausiai užsikalė pinigėlių, nes vien iš būrimo, vargu, ar įmanoma pragyventi. Jeigu domitės paprastais mistiniais dalykėliais, tikite, kad viduje esate kažkokia nepaprastai jautri asmenybė, galgi net antgamtinė būtybė, tai gal knyga „Kaip tapti ragana“ visai ir nieko, kaip koks katekizmas prieš pradedant nagrinėti Bibliją. Mane asmeniškai kažkodėl tokios raganiškos knygos ne tik, kad nelabai žavi, bet ir pradeda nuvilti, kad ir kaip ten bebūtų, belieka tik kažkam pritarti, kad kiekvienas iš mūsų, nepriklausomai nuo lyties, esame kažkuo ypatingi ir turime realios potencijos ugdyti intuiciją ir ją pritaikyti kasdieniniame gyvenime.

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą