2012 m. gegužės 15 d., antradienis

"Lietuvos balsas" - dar viena nesąmoninga laida, kurios likimą nuspręs ne profesionalai, bet simpatija lytims ir vidutiniokams?

Sveiki visi,

Lietuviška komercinė televizija yra ypač originali, tokia originali, kad jos žiūrėti praktiškai neapsimoka, jeigu žiūri vardan originalumo ir vardan dėl to, kad ji laisva ir lietuviška, bet jei neturi ką veikti, tai ramia ir visai neskaudančia širdimi gali žiūrėti „Lietuvos balsą“, kurio idėja buvo labai greitai nupirkta iš amerikiečių, ją nusipirko ir kitos Europos valstybės, kaip ir „X factor“. Žinoma, man visai patiko šis projektas, neprisiminus to, kad jau pro gerklę tumulais veržiasi atsibodusios įvairios talentų ieškotojų laidos, nebegaliu žiūrėti iki smegenų atsibodusių „Žvaigždžių duetų“, nebegaliu pakęsti įvairiausių šokių projektų – NUOBODU. Suprantu, kad senai močiutei prie kalvarato atsibodusios laidos su tais pačiais žmonėmis, taip, tais pačiais, kurie vieną sezoną sėdi už stalo ir bliauna balus, o kitą jau patys šoka ir taip pakaitom, gali atrodyti kažkas nuostabaus. NUOBODU.

„Lietuvos balsas“ iškart mane patraukė tuo, kad pagaliau bent jau per atrankines perklausas, kurios iš esmės tikrai buvo ganėtinai įdomios, kas, kad projektas atėjęs iš Amerikos, bet buvo įdomu bent jau tol, kol savo trigrašio nepradėjo kišti Lietuvos piliečiai ir paspringę vedėjai nepradėjo rėkti – balsuokite, balsuokite, balsuokite! Na, kiek gi galima vis balsuoti ir plėšti iš žmonių pinigus!? O liūdniausia yra tai, kad Lietuvos žmonės atrodo visiškai be skonio, nesuprantantys apie muziką. Teko matyti vieną finalinę laidą, kada visi stipriausi dainininkai buvo prie išmėtimo ribos, o padraikos ir silpnuoliai praslinko į finalą, dar nuostabiau buvo matyti profesionalų veidus, kurie ištįso kaip gumos. Suprantu, aš nesu profesionalas ir nieko per daug muzikoje neišmanau, tačiau dainavimo kokybė ir atlikimas yra akivaizdūs – už ką balsuoja žmonės, aš nežinau. Kaimo mergos ir apsiseilėjusios paauglės deda iš tėvų telefonų sms‘us už tuos vaikinus kaip Lukas, Gabrielius, Vincentas. Žodžiu, ne dainavimas, bet lyties potraukis lemia žaidimą. Tai kokio velnio tada rodyti prastą Lietuvos žmonių skonį, jei galėtų ir finalinėse kovose vertinti kėdėse sėdintys profesionalai? Visiškai nepritariu jokiems projektams, kuriuose balsuoja žmonės, nes iškart „Lietuvos balso“ lygis krito mano akimis į dugną. Įtarimą kelia ir tai, kad tiesioginėje laidoje nesakoma, kas ir kokia persvara laimėjo, tai galima įtarti papirkinėjimu, ne vien Lietuvos žmonių kvailumu.

Kad ir kaip ten bebūtų, buvo geras projektas, kol neįsikišo komercija, balsavimas ir kitos nesąmonės, kurie iš esmės sugadina visą įdpmumą, kas, kad kiekvienoje laidoje pasirodo po žvaigždė kaip Ruslana ar Fool Garden‘s, ar Dima Bilanas? Apmaudu, graudu, kad tikri talentai turi iškristi, o, kaip ir sakė Violeta Terasovienė, vidutiniokai ir taip prasimuša. Kam? Kodėl? Klausiu ir stebiuosi savo reakcija, nes akivaizdu, kad net į rimtą projektą pretenduojantis šou negali būti vertinamas rimtai – tokia komercinės yra televizijos realybė.

Čia galite žvilgtelėti laidos „Dar pažiūrėsim“ parodijuotą talentų šou Lietuvoje ir Amerikoje, skirtumai, manau ir taip akivaizdūs.


Na, o čia mano kol kas favoritės:



Erika Astrauskaitė


Milda Rasilavičiūtė


Julija Jegorova


Ieva Zasimauskaitė

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com 

1 komentaras:

  1. Be ryšio ta laida. Egidijus Sipavičius irgi, kai reikia rinktis, kurį dalyvį palikti renkasi TIK merginas, ir dar vaidina, koks jis neva objektyvus. Beje, Ievos balselis, kuri tarp tavo favoričių, mano subjektyvia nuomone, labai jau vidutiniška ir dažnai pjauna grybą dainuodama. Dar Julija gal verta dėmesio...

    AtsakytiPanaikinti