2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Filmas: "Džiulija" / "Julia"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Džiulija“ (Julia) (2008 m.). Keista, kad apie šį neblogą filmą praktiškai neradau jokios informacijos lietuvių kalba, todėl darau išvadą, kad beveik šio filmo niekas taip ir nematė. Po neblogo Tildos Swinton vaidmens filme „Orlando“ (1992 m.) bei „Mums reikia pasikalbėti apie Keviną“ (2011 m.), negalėjau nepasidairyti į aktorės filmo biblioteką ir neatkapstyti dar ką nors verto dėmesio. Ir į akis krito visai neblogas filmo „Džiulija“ aprašas, kuris vienu sakiniu skamba taip – girtuoklė susitarusi su viena moterimi, pagrobia jos sūnų, kad už tai gautų pinigų...

Keista Tildą Swinton matyti nerūpestingą ir girtuoklę, kuri įsivelia į daugybę nemalonių situacijų. Šiaip filmas vienas iš geresnių, nepersūdytas Holivudo tonikais, toks pakankamai gyvenimiškas. Puikų darbą atliko tiek režisūra, tiek patys aktoriai. Man asmeniškai tai nebuvo graudi istorija, veikiau tai leido tiesiog mėgautis gerais aktoriais, pasakojama istorija. Filmas dvelkia šiek tiek kriminalinėmis gairėmis, tačiau toli gražu iki trilerio, veikiau tai drama apie tai, kaip žmogus stengiasi išgyventi, bandydamas išsikapanoti iš kasdienybės liūno. Moteris pagrobia berniuką ir su juo elgiasi kaip su šunimi, tačiau, kaip ir buvo galima tikėtis, viskas apsiverčia aukštyn kojom ir pati grobikė ima piestu ir visu stotu stoti priešais savo auką, jį gindama nuo kitų banditų.

Neblogas operatoriaus darbas, naujas, nematytas Swinton amplua – tai kas ir leido mėgautis šiuo filmu. Man asmeniškai filmas patiko, nors į geriausių filmų sąrašus tikrai neįtraukčiau, nes kaip jau daugelis pastebėjote, ėmiau griežčiau ir reikliau vertinti filmus, todėl mechaniškai smuko ir vertinimo balai. Meluočiau, kad filmas mane sujaudino ar privedė prie kažkokių ilgesnių apmąstymą – ne, tikriausiai kaltas nuolatinis filmų žiūrėjimas, todėl „plika ranka“ jau nebepaimsi, tačiau filmas tikrai nėra prastas, nors jame tema meksikietiškai banaloka, priminė vieną iš siužetinių linijų iš filmo „Babelis“, tačiau šiam filmui toli gražu iki „Babelio“, bet vis tiek filmą drąsiai priskiriu prie rimtų filmų kategorijos ir žinau, kad tikri kino gurmanai kažką ras ir atras šiame filme, tad jei turėsite progos – pažiūrėkite.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 62/100
IMDb: 7.1

 

Jūsų Maištinga Siela,

2 komentarai:

  1. Man tai vienas stipriausių aktorės T. Swinton vaidmenų. Pamenu, kaip prieš keletą metų vyliausi, kad aktorė bus nominuota Oskarui, bet Amerikos akademija ją arba pamiršo, arba greičiausiai pagalvojo, jog užteks garbės už 2008 m. laimėtą Oskarą už antraplanį vaidmenį filme "Michael Clayton".
    Buvau įsitikinęs, kad tarp penkių stipriausių aktorių atsidurs ir šiemet už stulbinamą vaidmenį filme "We Need to Talk About Kevin". Deja, bet šiemet aktorių nominacijose dominavo holivudo šlovę pelniusios aktorės...
    Rekomenduoju ir 2010 m. sukurtą filmą "I am Love". Ten T. Swinton taip pat nepakartojama.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, jau antras žmogus rekomenduoja " I am Love", jau laukia savo eilės ir guli mano kompiuteryje. :) Tilda, aš ateinu... ;)

      Panaikinti