2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Šios dienos daina: Jennifer Hudson "And I Telling You I'm Not Going"




Sveiki visi,

Jennifer Hudson nėra iš tų atlikėjų, kurias laikytų „divomis“, ji nėra tokia populiari kaip kolegė Beyonce, nėra taip liaupsinama kaip Madonna, Rihanna ir t.t. Ji viso labo „Amerikos dievaitis“ projekte teužėmė 7 vietą ir tikriausiai taip būtų ir pamiršta, kaip ir daugelis projektų dalyvių, tačiau tik ne atkaklioji Jennifer Hudson, kuri per dešimtmetį padarė didelę karjerą, bet Lietuvoje ji menkai kam žinoma. Jei manęs kas paklaustų, kaip apibūdinti Jennifer Hudson, tai pasakyčiau, kad ji kaip vaikščiojantis dinozauras šioje žemėje – vienas stipriausių populiariosios muzikos planetos balsų. Tą galėjo įsitikinti 2007 metais, kai mergina iškovojo „Oskarą“ kaip geriausia antro plano aktorė už filmą „Svajonių merginos“ (Dreamgirls). Aktorė ir dainininkė per dešimtmetį atsikratė ne tik pusę savo kūno svorio, ne tik buvo iššaudyti jos artimieji, bet ir susituokė, susilaukė sveiko vaikelio bei išleido 2 solo albumus: „Jennifer Hudson“ (2008), „I Remember Me“ (2011).

Daina „And I telling You I‘m Not Going“ (Ir aš sakau tau, aš neišeisiu) pirmą kartą pasirodė 1982 metais ir ją atliko tuometinės „Dreamgirls“, o tiksliau solistė Effie White, kurią suvaidino Hudson. Tuomet daina buvo laikoma tikru šedevru ir savo laiku susišlavė daug svarbių apdovanojimų. Šią dainą atliko tokie atlikėjai kaip Sinatra ir Whitney Houston, bet labiausiai viską nustelbė 2006 metais pasirodžiusi Jennifer Hudson versija. Nuostabi baladė, sudėtinga, lūžtanti, kylanti ir netgi emociškai isteriška, švelni, aistringa ir melancholiška – ypatingai daug spalvų įdėjusi į šį kūrinį Jennifer Hudson ne be pagrindo gavo „Oskarą“. Pasiklausykime:


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Šitos dainos cover'į labai gražiai atliko Vilija "Auksiniame balse" :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ši ir Beyonces ,,Listen'' man gražiausios dainos iš ,,Dreamgirls''. Beje, nuostabiai ši daina buvo atlikta ir per šių metų Oskarų ceremoniją :)

    AtsakytiPanaikinti