2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Ką daryti, jei esu liūdnas? (Arba kaip susirasti draugų, kurie palaikytųTave sunkiais gyvenimo momentais) Depresija ir liūdesys - tai vienatvės priežastys!



Sveiki žmogeliukai,

Visiems pasaulio vienišiems žmonės siunčiu didelį apkabinimą. Ir jeigu aplinkui viskas krenta iš rankų ir nėra, kas pasakytų, jog galima pasilenkti ir pakelti, suklijuoti sudužusius daiktus, surinkti ištrūkusias sagas ir jei nėra, kas tyliai priėjęs uždėtų ant peties ranką ir pasakytų, kad esi ne vienas – nenusimink, esu aš.

Mes mėgstame save guosti ilgais vienatvės vakarais: „aš ne vienas toks vienišas, aš ne vienas toks liūdnas šiame pasaulyje...“ Ir dar kartą – didelį apkabinimą viso Pasaulio vienišiems, tokį didelį kaip ir visas Pasaulis, kad, suspaudus glėbyje, iš plaučių išsiristų tas keistai duslus iš nuostabos atodūsis ir sudužtų į apkabintojo ausis. Nesakyk, kad esi ne vienas vienatvėje. Siunčiu Tau didelę jėgą ir mintį, siunčiu Tau viltį ir meilę. Ir jeigu yra pasaulyje kažkur žmonių, kurie išklampoję visas dykumas suranda gyvą būtybę, kuriam galima nuplauti žaizdas ir aprišti audeklais, kad sūrus ir įkaitęs smėlis jų daugiau nebegraužtų, taip, tai galiu būti aš.

Ir jeigu netyčia, visai netyčia akies krašteliu pamatei, kad esi vienas, bet išsigandai lyg vaikas, kuriam tenka pereiti tamsų kambarį, kad įsijungtų šviesą, ir jei netyčia dėl to nusisukai išsigandęs ir pasislėpei savyje, savo darbuose, apsimetei ir įtikėjai savimi, jog Tau gerai ir vienam, įtikėjai, kad Tau nereikia kitų, nes išsigandai vienatvės... Neišsigąsk, ar girdi mane? Ar girdi, kažkur žmonės irgi išsigandę pasislėpė po sunkiais darbais, po alkoholio klodais, po antklodėm, įnikę į savitaigą, jog Jie laimingi vieni, jog Jiems neva nesuprantama meilė, jog kvaila tikėtis ir viltis. Ir jeigu netyčia, visai netyčia imi ir pagauni kartais, kad, net ir pasislėpęs nuo vienatvės, esi vis tiek vienatvėje, toks velnioniškai vienas, kaip kūrė kažkada eilėraštyje poetas Paulius Širvys, jeigu visai netyčia užkliuvai už tos minties ir dvasios akimis pažiūrėjai atidžiau, tai nebebijok būti sužeistas, nebebijok būti pripažintas, kad esi vienas ir pradėk ieškoti kitų.

Siunčiu Tau didelį kaip visas Pasaulis apkabinimą!

Visada man galima parašyti: cirkininkas@gmail.com
Visai be priežasties, arba tiesiog, kad liūdna, o gal net... ar šiaip nori pasikalbėti. Tiesiog parašyk.

Su Meile
Jūsų Maištinga Siela

P.S. Cher – Song for the Lonely (Cher – Daina vienišiems)



3 komentarai: