2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Filmas: "Nekalti balsai" / "Voces inocentes"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Nekalti balsai“ (Voces inocentes) (2004 m.). Meksikiečių režisierius Luis Mandoki, sukūręs tokius filmus kaip „Žinutė butelyje“ ir „24 valandos“ šįkart mus nukelia į egzotišką Salvadorą – Pietų Amerikos šalį, į 1980 – uosius, kada vyksta baisus pilietinis karas, kuris trunka 12 metų. Sunku apsakyti šį filmą žodžiais. Paskutiniuoju metu žiūriu filmus tik įvertintus tarptautiniais festivalių apdovanojimais ir dažniausiai tai pasitvirtina. Tikrai puikus siužetas – nukreiptas žvilgsnis į Salvadoro šalies gyventojus, o tiksliau – į vieną iš kaimų, kur kasnakt apšaudomi trobesiai, o vieniša motina su trim mažais vaikais vos galą su galu suduria, kad tik išsilaikytų.

Chevai vos 11 metų, bet tik kai jam sukaks 12, ateis ir vėl kareiviai ir per prievartą išsives jį į karą. Iš tikro tai žiaurus filmas, vaikai dar su šautuvais apmokomi šaudyti į bėgančius civilius, draugas gali nušauti draugą ir t.t. Fonas – skurdus ir karų nualintas kaimas beveik be vyrų, nes visi susemti nuo 12 metų į karą, miškuose glūdi pabėgėliai partizanai. Galiausiai ateina metas, kada visi berniukai, kad ir 6 metų yra per prievartą atimami iš šeimų ir išvežami, o kas pasipriešina – tas nušaunamas.

Čeva patenka būtent į šį laikotarpį ir tai, kas vyksta karo fone – šeimų ardymas ir t.t. yra puikus reliktas, įrodantis siaubingus karo ir nesutarimų padarinius. Šiuo metu Salvadore nevyksta jokie kartai, o filmas „Nekalti balsai“ yra tarsi paminklas toms aukoms atminti, o ypač nekaltiems vaikams, kiek net nežinojo už ką ir kodėl kovojama, nes jiems buvo pasakyta – šauti ir žudyti. 

Taip, patiko man šis filmas. Paskutiniuoju metu visai sekasi man su neblogais filmais. Rekomenduoju pasižiūrėti tiems, kurie galbūt nori kažko pritrenkiančio, sukrečiančio, egzotiško, istorinio ir nesaldaus gaivalo. Filmas, manau, tikrai nenuvils. Buvo smagu išgirsti ir gražių garso takelių, ispanų dainininkę Bebe su daina „Racones“, kuri labai tiko filmui...

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 66/100
IMDb: 8.0

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą