2012 m. rugpjūčio 16 d., ketvirtadienis

Vilniečio korletė ir viešojo transporto reforma: ar ir jūs dalyvausite viešoje apiplėšinėjimo orgijoje?


Sveiki,

Šiaip niekad nebuvau nusistatęs prieš Zuoko skleidžiamas modernias idėjas, tačiau, kai jos lipa ant paprasto žmogaus galvos, ima siutas. Šįkart transporto „Vilniečio kortelė“ reforma daugelį šokiravo ne tik savo neorganizuotumu, bet ir ne patogumu. Žinoma, Zuokula mandagiai linkčiojo ir pusiau rimtai kalbėjo kameroms apie „Vilniečio kortelę“, kad ją ateityje galėsime pritaikyti automobilio stovėjimo aikštelėse. Tikriausiai patys Vilniaus savivaldybės atstovai? Jeigu norėjo modernių kortelių su padidintomis kainomis, tai galėjo sukurti jas specialiai mersais važinėjantiems buržujams, o ne priverstiniams paprastiems vilniečiams, kurie į darbus važinėja kasdieni pirmyn ir atgal, ir yra priversti naudoti viešąjį transportą. Kas per WTF? Ta proga, kad pabrango bilietų tarifai – kainos pasiekė lubas ir jau kaip Džeko pupa tįsta į dangų, tai ta proga ir „mikriukai“ sugalvoja „užsikalti“ gražaus pinigėlio. Na, kaip čia mikriukai liks su autobusų kainomis, reikia lygį savo palaikyti. 

Nepatogumas ir dėl minučių tarifų, mat už pabrangintą kainą tegalėsi važiuoti 30 minučių, važiuosi daugiau nei 30 minučių, primokėk dar litą iki 60 minučių. O ką daryti, jei mano kelionė trunka 31 minutę? O jei trunka 29 ir kamštyje piko metu pasėdžiu? Tai kaip? Tai dabar keleivis turi sėdėti ir žvilgčioti į laikrodį ir kaskart nerimauti, kad autobusas riedėtų greičiau, nes kontrolieriai pripaišys nuostabią baudą!? Žinot, Vilniaus savivaldybe ir Zuokulai, pasielgėt su vargstančiais žmonėmis šlykščiai. Matydami tik modernizaciją, lipat ant paprastų žmonių galvų, iš jų pačių kišenių modernizuojat viską. Prišikot visiems savo nepatogumais, kainomis, represijomis į dūšią. Kodėl niekas nemodernizuoja darbų vietų, kad žmonėms galėtų daugiau mokėti, o tada gręžti pinigą transportui pinigą. Galiu tik trumpam pasidžiaugti, kad nebegyvenu ir nesu Vilniuje, ir nedalyvauju šioje baisioje apiplėšinėjimo orgijoje. Kaip kažkas sakė, nuvažiuoti į polikliniką bus prabanga. Ar to žmonės nusipelno? 

Paprasti žmonės jau mykia komentaruose apie tai, kaip neįmanoma nusipirkti bilietų, o juk į darbus tenka važiuoti, kontrolė irgi savo daro. Tik stebiuosi, kad baudos dar nepasiekė kokių 500 litų, greit į kalėjimą sėsim už zuikius iki gyvos galvos. Pritariu anarchistams, kurie organizuoja streiką prieš šią neapgalvotą paprastų žmonių sąskaita vykdomą reformą. Sorry, Vilniau, bet pašiukšlinai mums ne tik į piniginę, bet ir į kai ką daugiau...

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

2 komentarai:

  1. Dėl tų debilų... Pinigus skaičiuojantys žmonės tiek Vilniuje, tiek Kaune taip važinėja. Tarkim man reikia nuvažiuoti į centrą porai valandų, tai kokio velnio man imti mašiną, sumokėti 12 litų už parkingą ir dar kurą deginti, jeigu galiu sumokėti litą į priekį ir litą atgal autobusu. Kita vertus, tolimesnei kelionei visada renkuosi automobilį, t.y. pas giminaičius, draugus ir visur, kur už parkingą nereikia mokėti. Ne vienas mano pažįstamas, net ir uždirbantis kelis tūkstančius į rankas taip daro. Tik turtuoliai šiais laikais visur su mašina gali važiuot.
    O dėl šitos nesąmonės... Tai ačiū die, kad aš ne vilnietė ;D o vilniečiai turi kovot, neleist, kad iš jų taip tyčiotųsi...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pati esu vilnietė ir mano nuomonė yra tokia: naujovėms visada sunku skintis kelią. Ypač kai visur sklando dezinformacija.

    Sutinku, tie 30 ir 60 minučių bilietai nelogiški. Bent jau tokia, kokia yra Vilniuje. Tačiau mėnesinių bilietų tvarka man asmeniškai daug priimtinesnė (o su moksleivio pažymėjimu ir pigesnė - 20 litų vietoje buvusių 22). Taip kad man tokie pokyčiai net į naudą :)

    O dabar apie dezinformaciją. Jos yra ir šiame straipsne.
    1) "Mikriukai" kainas nustato savivaldybė, o ne patys privatininkai (Jie netgi nesidžiaugia kainų kilimu)
    2) Kalbant apie 30 ir 60 minučių bilietus, kamščiai "nesiskaito". T.y. kontrolieriai imtų tvarkaraščio laiką ir atsižvelgtų į tai, ar autobusas vėluoja.

    Tai tiek.

    AtsakytiPanaikinti