2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Filmas: "Stebuklų alėja" / "El Callejon de los Milagros" / "Midaq Alley"



Sveiki visi,

Šįkart noriu pristatyti ir trumpai pakomentuoti meksikiečių dramą „Stebuklų alėja“ (El Callejon de los Milagros / Midaq Alley) (1995 m.). Na, šią Lietuvoje niekam nežinomą dramą pasiryžau pažiūrėti dėl to, kad kažkur visai netyčia užtikau įdomų straipsnį apie 1995 metais geriausią Meksikos filmą, kuriame vaidina Salma Hayek. Tikriausiai ši savaitė – tai jos savaitė, tad nedelsiant pažiūrėjau juostą ir likau maloniai nustebintas, kad senstelėjęs kinas visgi pasirodė intriguojantis, įdomus ir savitas. 

Meksikiečiai moka kurti rimtą filmą, tik šis vis tiek man pasirodė šiek tiek pamuiluotas, kai kurios peripetijos priminė serialus – turtingieji ir skurstantieji, pinigų klausimai, būrimas kortomis ir t.t. Rodos, idėjos surinktos į vientisą turėjo išpūsti bet kokį niekalą, tačiau visgi taip nenutiko. Patiko stipri ir įtaigi režisūra, ispanų aktoriai kartais slidinėjo ant banano, atrodė, kad vaidina atsargiai, neatsidavę šimtu procentų, tačiau pats pasakojimo tempas, mokėjimas sudominti istorija žiūrovą ir jį išlaikyti iki pat pabaigos, buvo geras. Pagaliau pamačiau kitokią Meksiką, ne vien tik narkotikų ir skurstančių žmonių kvartalus, tačiau paprastą ir įdomų vidutinio miestelėno gyvenimą, gražias Meksikos sostinės gatves, skverus, skirtumą tarp socialinių statusų ir paties žmogaus pasirinkimo galimybes. 

Daug, tikrai daug idėjų įdėta į šią dramą, pradedant žmogaus tapatybės ir susitaikymo klausimais ir baigiant tikėjimu kortų likimais. Filmas yra visko ir naivumo, ir rimtumo, ir juoko ,ir grožio, ir skurdo, ir prabangos... Žinot, kuriant tokį filmą labai lengva pripūsti visokių niekalų, džiaugiuosi, kad režisieriui pavyko išlaikyti balansą tarp visko ir nepamesti pačių herojų. Kažkuo labai naujoviško ar originalaus nepamatysite, tačiau galima tiesiog pasimėgauti „Stebuklų alėjos“ gyventojų džiaugsmais ir vargais. Man patiko.

Mano įvertinimas: 8.5/10
IMDb: 7.6 


 
Jūsų Maištinga Siela,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą