2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Filmas: "Diktatorius" / "The Dictator"


Sveiki visi,

Šiandien mano žvilgsnis krypsta į komercinį kiną ir mano akiratyje filmas „Diktatorius“ (The Dictator) (2012 m.). Naujas režisieriaus Larry Charles darbas su žymiuoju aštraus humoro aktoriumi Sacha Baron Cohen – šie du žmonės kartu dirbo prie tokių filmų kaip „Boratas“ ir „Bruno“. Na, aštraus ir šiurkštaus, hiperbolizuoto humoro režisierius labai mėgsta pašiepti mūsų socialines ydas, suskaldžiusį pasaulį ir apsitvėrusius pasenusiomis patriotinėmis vertybėmis žmones. Šįkart jis smogia galingai ir taikliai – Vakarų ir Rytų politinių santykių išjuokimas, naftos telkinių sutarčių demaskavimo peripetijos, Rytų žmonių priespauda po politine saule. Naujas personažas išgalvotos valstybės diktatorius Aladinas patenka į Vakarų pasaulį ir nusirita nuo diktatoriaus kėdės iki žemiausio luomo – amerikiečio valkatos. Įdomiausia tai, kad filme, kaip ir visuose darbuose, nėra galutinės finalinės klišės – personažas perbridęs jovalą, vis tiek lieka toks pat, neatsisakęs savo kvailumo, ydų ir bukumo.  

Na, iš tikrųjų nuo pat pirmųjų kadrų atpažįstamas režisieriaus braižas neleidžia nuobodžiauti. Žiūrint šį filmą, turi nusiteikti šiurkštaus humoro dozei, o jei tau patinka tik subtilūs juokai, šio filmo nerekomenduoju. Tenka iškart užbėgti už akių, kad kai kurie juokeliai išties labai jau nelogiški, netašyti ir verti tik atskirų anekdotinių logotipų. Kai kada scenos, nors ir atrodo, kad smarkiai pafinansuotos, atrodo tokios „debiliškos“ ir pritrenkiančiai bukos, kad gali nustėrti vietoje, kaip ir ankstesniuose šio režisieriaus filmuose, tačiau žiūrėdami, mes suprantame kartu ir filmo unikalumą, kadangi niekas daugiau pasaulyje neturi tokio išskirtinio komedijinio braižo su ryškiais savotiškais parodijavimo elementais ne tik kino klišių, bet ir socialinėmis žmonių elgsenomis ir stereotipais.

Malu filme išvysti ir Anna Faris, „Pats baisiausias filmas“ parodijų maratonų žvaigždę, kuri vis neatsikrato savo pomėgio filmuotis tokio tipažo kine. 

Man asmeniškai filmas visai smagiai susižiūrėjo. Kai kurie taiklūs „bajeriai“ vertė kvatotis, tad nesigailiu pažiūrėjęs.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 58/100
IMDb: 6.4



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą