2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Filmas: "Mano vardas Džo" / "My Name Is Joe"



Sveiki visi,

Britų režisierius Ken Loach 1998 metais pristato dar vieną savo filmą „Mano vardas Džo“ (My Name Is Joe). Tai jau nebe pirmas filmas, kurį žiūriu šio talentingo režisieriaus, prieš tai esu matęs „Vėjas siūbuojantis miežius“ (2006 ), už kurį režisierius gavo „Auksinę palmės šakelę“ bei vieną naujausių jo darbų „Angelų dalis“ (2012). Galiu pasakyti, kad „Angelų dalis“ ir „Mano vardas Džo“ labai panašiomis aplinkybėmis susikalba. Abiejuose filmuose vaizduojami socialiai palaužti žmonės, kurie daro viską, kad atsitiestų ir pradėtų gyvenimą iš naujo. Sakyčiau, keistas režisieriaus pomėgis, bet kartu jis labai šviesus, nes daugelis stato filmus apie kerštą, nusidegradavimą, o K. Loach‘as atvirkščiai, jam rūpi žmogaus atsitiesimo kelias ir už tai sumokama kaina.

2007 metais „Kino pavasaris“ pristatė beveik visus šio režisieriaus darbus ir sukūrė specialų tų metų nišą „Ken Loach kelias iki Auksinės Palmės šakelės“, būtent tame festivalyje ir galėjote išvysti šį filmą. Tai savotiškas režisierius, kurio braižą atpažinau – britiškai konstruojami nacionaliniai ypatumai: škotiškas folkloras, futbolas ir socialinė terpė. Jeigu lyginti su „Angelų dalimi“, tai šiame filme kur kas mažiau humoro, čia daugiau dramatizmo, niūresnių spalvų ir ne taip lengvai herojai atsitiesia po sunkumų. Iš esmės tai pasakojimas apie šaunų vyruką, kuris gydosi alkoholizmą ir jau 10 mėnesių negeria, susirado darbą ir likimas jam padovanoja šaunią medicinos seselę – naują gyvenimo meilę. Atrodo, kad gyvenimas vėl tęsiasi, tačiau praeities klaidos, treniruojama futbolo komanda ir jos viduje kylančios bėdos vėl priverda košės.

Iš aktorių išskirčiau Peter Mullan, mums labai gerai pažįstamą aktorių iš tokių filmų kaip „Karo žirgas“, „Traukinių žymėjimas“, „Žmonių vaikai“ bei „Tiranozauras“. Neįmanoma nepastebėti šio šarmingai sukurto charakterio, kuris neleidžia suabejoti aktorine meistryste. 

Manau, filmas daugeliui turėtų patikti, tad tikriausiai nepadarysiu klaidos, jeigu jį Jums parekomenduosiu.

Mano įvertinimas: 8/10
IMDb: 7.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą