2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Filmas: "007 operacija "Skyfall" / "Skyfall"



Sveiki nesušalusieji,

Pagaliau teko pamatyti visų taip liaupsinamą kino filmą „007 operacija „Skyfall“ (Skyfall) (2012 m.). Iškart prisipažinsiu, kad nesu matęs, o gal net neprisimenu, kad būčiau žiūrėjęs nors vieną kino filmą apie legendinį Džeimsą Bondą, perdėm man pasirodė, tokie filmai nuobodūs ir totalus laiko gaišimas, todėl engiau su jais susidurti, tačiau geri įvertinimai, žmonių atsiliepimai paskatino pažiūrėti naujai pastatytą pasakojimą apie šį legendinį agentą. Pustrečios valandos trunkantis kriminalinis šou: susišaudymai, sąmokslai, praeities klaidos, mirtys, atrodė, kad manęs nesužavėjo, tačiau nuobodu žiūrėti toli gražu taip pat nebuvo.

Sunku pasakyti, kas būtų buvę, jei filmo nebūtų papuošę Javier Bardem, Daniel Craig, Ralph Fiennes bei Judi Dench – be šių pasaulyje pripažintų aktorių juosta netektų mano susidomėjimo daugiau nei per pus. Tiesiog mėgavausi šių aktorių amplua. Priekaištų neturiu ir scenarijui, nors jis pagal pasakojimo pobūdį yra standartinis – pasalos, kulminacija, kurioje miršta „gerietis“ vardan to, kad vis tiek geroji pusė laimėtų šį persekiojimo karą. Paties siužeto kompozicija pasirodė standartinė, bet kažkodėl standartai manęs šįkart neerzino, kaip ir filme „Tamsos riteris. Sugrįžimas“. Tikriausiai čia padėjo aktoriai, geras operatoriaus darbas, režisūra... Kiek jau žinau, jau planuojama šio filmo sukurti dar net dvi dalis, o ir 2008 metais pasirodžiusi šio agento dalis, tiesa, tada buvo kitas režisierius, regis, didelio palaikymo nesulaukė. Ko galima tikėtis iš ateinančių dalių? Mažų mažiausiai „bondiados“ trilogijos, tik klausimas, ar kūrybinės galios neišsisems?

Manęs asmeniškai nežavi nei Džeimsas Bondas, nei ši juosta, tačiau reikia pripažinti, kad pastatymas vykęs, o Adelės daina „Skyfall“ jau nominuota „Oskarui“, pažiūrėsime, kaip seksis šiai dainai šiuose apdovanojimuose vasario mėnesį. O šiaip filmą galiu užtikrintai rekomenduoti kriminalinių filmų bei Bondo gerbėjams – jiems turėtų patikti.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 81/100
IMDb: 7.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą