2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

Šios dienos daina: Shirley Ellis "The Name Game" (Jessica Lange "The Name Game" versija)





Sveiki,

Šios dienos dainos rubrikoje svečiuojasi netikėtas svečias, apie kurią tikriausiai čia, Lietuvoje, beveik niekas nežinoma. Tai amerikiečių solo atlikėja Shirley Ellis (1929-2005) ir jos žavusis ir bene garsiausias kūrinys „Vardo žaidimas“ angliškai „The Name Game“. Apie pačią Shirley nėra nieko daug žinoma, ji buvo populiari septintajame dešimtmetyje. Išgarsėjo tada, kada juodaodžių teisės Amerikoje išties tapo lygios su baltaodžiais. Apie jos asmeninį gyvenimą nėra žinoma daug, ji gyveno paprastą gyvenimą. Daina „The Name Game“ ji parašė su pažįstamais 1964 metais ir per kelerius metus tapo smagus hitas.

Šios dainos sėkmę nulėmė tai, kad pati daina tampa žaidimu iš vardų. Priedainis turi formulę su smagiu, skaičiuotę primenančiu skiemenų žaidimu, į kurį įstačius bet kokį vaidą išeina unikalus garsų ir vardų derinys. Smagus reikalas, todėl nenuostabu, kad šis hitas greitai tapo labai populiarus.

Šį hitą iš užmaršties visai neseniai prikėlė serialo „Amerikietiška siaubo istorija“ antrasis sezonas. Dainą perdainavo Jessica Lange, buvo nufilmuotas vaizdo klipas, kuris puikiai įsirėmino į vieną iš šio sezono serijų.

Nežinau kodėl, bet šią dainą tiesiog niūniuoju bet kur ir bet kada. Pridedu pasiklausyti abiejų versijų.
Shirley Ellis versijos:



Amerikietiška siaubo istorija. Jessica Lange versija „The Name Game“:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą