2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Filmas: "Medaus mėnuo" / "Haneymoon"




Sveiki, kino mėgėjai,

Žinote, pasiilgstu tų paprastų siaubo filmų, kada iš tikrųjų laksto kūnu šiurpuliukai, kai galima mėgautis siužetais, montažu, vaidyba... Bet ne, jau tikriausiai niekada nebegalėsiu mėgautis jais. Matyt, jau kažkas prarasta, nebeįmanoma pasivyti paauglystės, kai viskas kine stebindavo, o dabar tiesiog vos išspaudžiu emocijas iš tokių vidutinių filmų kaip „Medaus mėnuo“ (angl. Haneymoon) (2014), kurį griebiausi žiūrėti su ta pačia intencija, norėdamas patirti virpėjimą. 

Kino kritikų vidurkis mane nustebino. Tikėjausi kur kas geresnio filmo. Pirmoji filmo pusė tiesiog apgailėtinai nuobodi. Jokios intrigos, jokio žavesio, jokio stiliaus, o scenarijų, rodos, rašė kokia nors Agata Kristi savo 50-ąjį detektyvų romaną, kuris ir vėl prasideda ta pačia formule: linksmi ir jauni žmonės atvažiuoja į seną namą, nori praleisti gražiai laiką, bet... Nuobodu. Scenarijus apgailėtinas. Tik antroji filmo pusė ima ir sudomina, nes iš tikrųjų imi spėlioti, kas su tais personažais darosi, nes nesi tikras, ar tai apsėdimas, ar koks NSO, ar tai psichologinis kažkoks scenarijaus žaidimas. Tačiau buvau nukamuotas per pirmąją filmo pusę, todėl antroji nebesugebėjo atpirkti tos kančios ir filmas tapo „šiaip sau“.

Visi džiaugiasi filme išvydę „Sostų karų“ aktorę Rose Leslie, kuri man panašėjo į Linsay Lohan, kai ši dar buvo „ryža“. Didelio įspūdžio nepadarė. Kur kas žaviau atrodė „Pigių siaubo istorijų“ aktorius Harry Treadaway, nors jo personažas pernelyg ištruko tampydamas žmonos sudraskytus naktinius marškinius, užuot vežęs kraujuojančią ją į ligoninę.

Mano įvertinimas: 4/10
Kritikų vidurkis: 68/100
IMDb:5.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą