2014 m. rugsėjo 27 d., šeštadienis

Filmas: "Lokiai" / "Bears"




Sveiki,

Filmas „Lokiai“ (angl. Bears) (2014) tapo visiškai atsitiktiniu ir netikėtu mano žiūrimų filmų repertuare. Tiesiog iššoko skersai kelio ir pasakiau, o kodėl ne? A? Filmą kūrė „Disnėjaus“ kino kompanija, kuri labiau orientuojasi į vaikų ir šeimas su vaikais auditorijas, todėl nenuostabu, kad filmas išėjo toks švelniai didaktinis, tačiau, kas sako, kad jo negali pasižiūrėti ir suaugusysis? 

Labai gerai, kad filmas ganėtinai laiko atžvilgiu trumpas, nes kol orkaitėje kepė višta, o katile burbuliavo bulvės, šį filmą ir sužiūrėjau. Lengvas, spalvingas, retkarčiais šmaikštus... Matosi, kad filmas rūpestingai sukarpytas ir surežisuotas, kai kurių įvykių ir nuotykių tikriausiai nė nebūtų, tačiau filmo kūrėjai pasistengė, kad būtų žiūrėti skanu ir įdomu... mažiesiems. Šmaikštūs sukurti pasakojimo intarpai, komikiniai elementai, saikingo rūpesčio ir pavojaus leido pažvelgti į rudųjų lokių gyvenimą.

Gal toks vaizdas ir skiriasi nuo realybės, tarkim, tikrosios dokumentikos, bet filmas vis tiek leidžia susidaryti apie lokius kitokį požiūri, o tarkime dokumentinis filmas apie lašišas jau tuos pačius lokius rodys kaip didžiausius priešus. Nelygu kaip pažiūrėsi, bet esmė tame, kad gama taip surėdyta, kad ranka ranką plauna, vieni kitus savimi maitina. Paprasta, gražu, bet bent man, nieko įspūdingo.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 68/100
IMDb:7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą