2014 m. rugsėjo 30 d., antradienis

Filmas: "Balta paukštė pūgoje" / "White Bird ina a Blizzard"




Sveiki, kino mėgėjai,

Šįkart noriu pakomentuoti kino filmą „Balta paukštė pūgoje“ (angl. White Bird in a Blizzard) (2013). Po šiuo poetiniu pavadinimu slepiasi visai neprasta kino juosta, pasakojanti apie amerikiečių šeimą, kuri toli gražu nėra tobula. Vieną dieną dingsta žmona Ieva ir niekas negali jos rasti. Manoma, kad ji paliko dukrą ir vyrą...

Čia prasideda kriminalinė istorijos linija, kuri toli gražu nevystoma kriminališkai, čia nėra net trilerio ar detektyvinio elementų. Kriminalas išreikštas drama. Tai keistokas filmas, kuris yra spalvingas, turintis kažkokios energijos, apgalvotos įvykio grandinės. Stengtasi atskleisti 9 dešimtmečio atmosferą, bet ji veikiau buvo trafaretinė, simbolinė, nei ta tikroji 9 dešimtmečio dvasia – keletas rūbų, interjero detalių, tačiau manęs neįtikino šio dešimtmečio egzistavimas, bet, manau, režisieriai to ir nesistengė.

Su draugu kirtome rankomis, kad įspėsime filmo eigą ir finalą – pataikėme į dešimtuką! Filmo režisieriai žaidžia su žiūrovu, duoda lemingus ženklus ir leidžia tyčia numatyti viską į priekį ir beveik nepateikia netikėtų staigmenų. Lyg jie ir norėtų leisti mėgautis išskirtine filmo atmosfera, tačiau ji kažkokia keista, pusiau mistinė, bet neišvystyta, pvz., kam daryti aklą kaimynę, jei jos aklumas neatlieka nei paslaptingumo, nei mįslės funkciją? Kažkoks atsargumas visgi suteikė įdomumo, kurį paskatino aktorė Eva Green ir jaunoji aktorė Shailene Woodley, su pastarąja šį mėnesį matau jau trečią filmą ir galiu pasakyti, kad ji man labai patinka, netgi pernelyg, tad galiu sakyti, kad ji bus vienas iš šių metų atradimų naujų aktorių fronte. Eva Green kaip visada labai šarminga, įdomi, nors jos personažas bauginamai keistas, bet žinant jos daugelį vaidmenų, tai nė kiek nestebina.

Šiaip filmas patiko, sulaikė mano dėmesį, nors, irgi keista, negaliu pasakyti, kodėl man šis filmas patiko, nei čia įspūdinga vaidyba, nei siužetas, nei režisūra, bet vis tiek. Bet vis tiek.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb:6.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą