2015 m. vasario 7 d., šeštadienis

Šios dienos daina: Madonna "Living for love"




Sveiki,

2015 metai Madonnos gerbėjams ypatingi metai, nes po trijų metų pertraukos pasirodys jau tryliktas studijinis muzikos albumas „Rebel Heart“. Tiesa, 2014 metų pabaigoje daugelis dainų nutekėjo į viešąją internetinę erdvę, kas apskritai šiuo metu labai nepadeda muzikos atlikėjams, bet patenkina ištikimų gerbėjų norus kuo greičiau išgirsti naujausius kūrinius. Taigi Madonna dėl nutekėjimo paankstino albumo pasirodymą, sakydama, kad geriau žmonės klausosi išbaigtos muzikos, nei demo (parengiamąsias) versijas.

Man asmeniškai Madonna nėra itin mėgstama atlikėja, bet jos autoritetu pop muzikos pasaulyje neabejoju. Kaip visada apsikartosiu, kad man jos senesnieji albumai kur kas įdomesni, šviesesni, o ir besikeičiantys įvaizdžiai buvo originalesni. Šiandien Madonna jau nebesikeičia – ta pati šokių muzika, tas pats sceninis įvaizdis, tačiau gerbėjai nuo jos nenusigręžia. Galbūt muzikos įrašų pardavimais ji nebepajėgi konkuruoti su Katy Perry, Beyonce, Rihanna, Lady Gaga ir kitomis šių dienų pop atlikėjomis, nes paauglių auditorija nebe ta, bet dėl savo indelio ir kitų darbų, Madonna tikriausiai amžiams išliks Madonna.

Jos pirmasis trylikto albumo singlas vadinasi „Living for Love“ – paprasta, gana melodinga dainelė. Žanras primena elektroninę šokių muziką, bet ji nėra agresyvi ir aštri. Madona niekada neturėjo galingo vokalo, bet vis sugebėdavo nueiti muzikoje ten, kad pritrauktų minias klausytojų. Jau visą dešimtmetį Madonna panirusi į šokių muzikos rinką, kuri vokaliai yra, tiesą sakant, jai labai paranki.
Muzikos kritikai šį kūrinį lygina su 1992 metais pasirodžiusiu albumu „Erotica“. Jie tvirtina, kad ši daina apjungia šiuolaikinę Madonną ir Madonną prieš 23-25 metus. Ir tikėti tuo tikriausiai neįmanoma, nes įvairios fotosesijos patvirtina, kad Madonna vis labiau pasirodo „Erotica“ etapo įvaizdžiu, nors vaizdo klipe, kuris oficialiai pasirodė vakar, vėlgi galima išvysti ir visiškai naujų įvaizdžių subtilumų – ispaniškas rodeo.

Iš esmės tai tikriausiai, kiek perklausiau naujojo albumo pasirodžiusias dainas, ši daina yra stipriausia būti hitu, o ir man patiko jos skambesys, todėl dalijuosi su jumis Madonnos kūrinio ir naujuoju vaizdu klipu.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą