2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Filmas: "Šventasis Vincentas" / "St. Vincent"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart trumpai apie filmą „Šventasis Vincentas“ (angl. St. Vincent) (2014). Tai pirmasis ilgametražis Theodore Melfi filmas ir jau jam pavyko iškart pasikviesti tokias žvaigždes kaip Naomi Watts, Bill Murray bei Melissa McCarthy. Tokius filmas esu linkęs vadinti „rimtomis komedijomis“, kur kartais prasimuša tiesiog angažuotas socialinis humoras, kai iš byrančios idilės ir skausmo belieka tiesiog gerai pasijuokti.

Režisierius šiam filmui pats parašė scenarijų, būtent geras scenarijus ir nebloga režisūra turi labai didelį indėlį apskritai į gero ir skoningo kino industriją. Patiko labai išvystytas siužetas, charakteriai, nors, aišku, būta ir absoliučiai komedijos šablonų, vaizduojant senuko ir vaikelio santykių periferijas, tačiau visgi filmas daugiau linksta į rimtąjį kiną ir rimtąjį humorą. Bill Murray buvo tiesiog geras, net sakyčiau, kažkuo panašus į „Pasiklydę vertime“ laikus – liūdnas, bet kartu ir kažkuo juokingas vyrukas-personažas, kuris įbridęs į skolas laukia tiesiog stebuklo ir jo sulaukia... Naomi Watts tikriausiai po „Princesės Dianos“ vaidmens galėjo tiesiog psichologiškai pailsėti, nes jos vaidmuo nereikalavo itin didelių pastangų, bet kartu jis buvo įdomus apskritai netipinis šios aktorės karjeroje. Komikė Melissa McCarthy buvo tikriausiai mažiausiai juokinga, bet jos uždavinys ir nebuvo linksminti publikos – ji į skyrybas įnikusi motina.

Džiugino kai kurios detalės – balta persų katė, nuolat sukiužusi tvora, medis, žoliapjovė... Ir net nežinau, kažkaip absoliučiai buvau gerai nusiteikęs šiam filmui, kad niekas manęs nesuerzino, netgi, sakyčiau, nuspėjama ir pernelyg banali filmo pabaiga – mokinys pristato šių dienų šventąjį t. y. savo kaimyną, suteikdamas girtuokliui ir viskuo nusivylusiam seniui kompensaciją už abejingos visuomenės metus. Apskritai puiku buvo sutikti šiuos aktorius, filmo scenarijus, šmaikštumas išsiveržia iš įprastinių Holivudinių rėmų, gal toli nepabėga nuo Holivudo tradicijos, tačiau nuo to filmas prastesniu netampa.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 64/100
IMDb: 7.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą