2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Filmas: "Namo riba" / "Housebound"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart trumpai apie Naujosios Zelandijos filmą „Namo riba“ (angl. Housebound) (2014). Daugelis sutrinka vos tik pradėję žiūrėti šią kino juostą, nes nesupranta, koks tai žanras: nei tai siaubas, nei tai komedija. Sakyčiau, filmo apibrėžtis gana aiški – novatoriška parodija. Parodijuojama, kas tik netingima – visi siaubo trilerio elementai, kameros rakursai, žvilgsniai, priežasčių ir pasekmių ryšys. Tiesiog viskas viename! Įdomiausia yra tikriausiai tai, kas patraukė ir kino kritikus, kad komedijos žanrinė pusė labai subtili, neperspausta ir tik pasireiškianti vietomis, pvz., atrodo visiškai nereikšmingas kadras, kaip mergina pila valiklio į tualetą – nei juokinga, nei ką, bet po to galvoji, kam reikėjo šio kadro ir pradedi kvatotis.

Filmas ganėtinai smagus, bet turi ir siaubo filmui būdingų elementų. Scenarijus išrankiotas iš gan gerai atpažįstamų siaubo trilerių ir siaubo filmų. Galima atrasti scenų iš filmų „Švytėjimas“, „100 pėdų“ (pastarojo pagrindu ir sukurtas filmas) bei kitus siaubo filmui būdingus scenų panaudotus elementus. Atpažinsite šablonus, braižą, kuris subtiliai balansuoja tarp kičo, todėl filmas lengvai ironizuoja, pokštauja, nepaleisdamas pagrindinės istorijos vadžių.

Visgi filmas daugiau ar mažiau skirtas pramogai, pasijuokti, pakikenti. Nėra kažkuo itin ypatingas, nebent tuo subtiliai išbalansuotu siaubo ir komedijos žanrų mišiniu. Iš esmės gana smagiai praleidau laiką, bet kažko įspūdingo nepamačiau.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 76/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą