2018 m. sausio 20 d., šeštadienis

Filmas: "Pjūklas 8 " / "Jigsaw"

Sveiki,

Taip, buvau vienas iš tų, kurie sakė, kad daugiau niekada nebežiūrės „Pjūklo“ tęsinių, tačiau praėjo nemažai laiko nuo paskutiniosios „finalinės“ dalies ir štai, žiūrėkite, vėl pristatomas „Pjūklas 8“ (angl. Jigsaw) (2017), kuris beregint buvo pasmerktas kino kritikų. Kadangi filmus ne visada galiu atsirinkti vien tik pagal savo skonį, todėl tenka derintis su kompanija, tad nebeliko nieko kito, kaip tik atsiduoti kitų repertuarui.

Iš esmės filmas nėra jau toks prastas, kokį jį „piešia“ kritikai ir kai kurie žiūrovai. Jame, kaip ir ankstesnėse dalyse, yra to nesveiko psichologinio žalojimosi, kuris anksčiau, jeigu kėlė nuostabą ir nenuspėjamumą, tai dabar jau žinoma, kuria linkme viskas pasisuks – dar viena surėdyta nuodėmingųjų linčo scena, kuriame bus pjaustomasi ir kitaip sprendžiamas likimas... Lyg ir nuobodu, tikriausiai šios serijos kūrėjai tai suvokė ir buvo nusprendę užbaigti šią istorijos sagą, kuri, kažin, ar begalėjo kuo nustebinti, tačiau šiandien „Pjūklo“ aštuntoji dalis iš esmės nėra pajėgi sudominti išlepintą nuo kraupulių žiūrovą, nes didžioji filmo dalis surėdyta pagal tą patį žaidimo principą ir tik antroji siužetinė linija pasakoja apie netikėtai iš paties kapo duobės prisikėlusi „Pjūklo“ žaidimo kūrėją – taigi veiksmas vyksta po 10 metų nuo paskutiniųjų įvykių, bet...

Bet detektyvinį prisikėlimo istorija gana nyki – paslapties atskleidimo akcentai sudėti tik šios dalies pabaigoje, kurioje gana įdomiai, pripažįstu, kad siužetinė „dovanėlė‘ pabaigoje išties nebloga, galgi įvardysiu „nenuspėjama“, o ir tos kraupios scenos vis tiek turi savo įtampos parako – tai kodėl kritikai negailestingi šios sagos tęsiniams? Gal visi tiesiog pernelyg pavargo nuo „Pjūklo“ ir gal nebereikėjo nieko „judinti“? Galimas daiktas, bet vertinant objektyviai, vien tik patį filmą, tai toli gražu ne pati blogiausia šios serijos dalis, juolab, kad scenarijus parašytas painus ir neblogas, tik dėl ankstesnių dalių įtakos prigęsta įspūdžiai. Taigi ir aktorių vaidyba, psichologinis spaudimas, poelgiai – pernelyg teatralizuoti, trūksta tiesiog netikėtų pačių veikėjų poelgių, atsidūrus šiame žiauriame išgyvenimo žaidime.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 39/100
IMDb: 5.9



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą