2019 m. gegužės 18 d., šeštadienis

Filmas: "Hanos Greis egzorcizmas" / "The Possession of Hannah Grace"

Sveiki,

Išgriebti iš šūdo duobės mažą auksinį šiaudelį – pagalvojau ir juokiausi pažiūrėjęs siaubo filmą „Hanos Greis egzorcizmas“ (angl. The Possession of Hannah Grace) (2018), vedamas vaikystės nostalgijos, kada tokius filmus žiūrėdavome pasilindę po apklotu ir tirtėdavome iš baimės. Vis tiek žiūriu tokį kiną, nors žinau, kad visumos vaizdas niekada nebepatenkins mano vaikystės jausenos troškulio.

Filmas, nemeluosiu, absoliučiai plokščias. Jo visi triukai pagrįsti tais pačiais vidutiniais holivudiniais standartais, kurie metai iš metų taikomi mažai komerciškai sėkmingiems siaubo kino projektams. Dažniausiai jie kuriami tiesiog pamasinti pinigų ir yra tiesiog užsakomi (kieno nors), tad nereikia tikėtis nei novatoriškumo, nei režisūrinio savitumo. Tai filmas produktas ir tą galimą įsitikinti pažiūrėjus vos penkias minutes – ta pati dirbtinė filmo energetika, mažakalbiai ir problematiški pagrindiniai veikėjai, kurie lavoninėje mėgsta papokštauti, o vėliau baigiasi viskas kraupia mirtimi.

Apie scenarijaus originalumo stoką daug nekalbėsiu. Tiesiog jis remiasi į daugybę tokių pačių jau atsikartojančių tipažų ir pabodusius naratyvus. Žinoma, esama, kaip ir beveik kiekvienoje siaubo istorijoje, baisių dalykų, tačiau pernelyg taktiškai ir šabloniškai sudygsniuoti siaubo triukai nebenustebina, o tik verčia šypsotis, jog ir vėl scenaristai ir režisieriai pavertė savo žiūrovus asilais ekstrasensais, kurie geba numatyti veiksmus į priekį, aiškiai atimdami nežinomybės patyrimo skanumą. Labai abejotinas filmas.

Mano įvertinimas: 4/10
Kritikų vidurkis: 37/100
IMDb: 5.2


Jūsų Maištinga Siela 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą