2021 m. gegužės 15 d., šeštadienis

Didysis Šeimų Maršas 2021: gėda! gėda! nepakeliama gėdos lengvybė!

Sveiki skaitytojai,

Maniau, kad šio įrašo išvengsiu, tačiau nebegalėjau sulaikyti vis sprūstančių minčių. Turėčiau atsijungti nuo visų informacijos kanalų, kad nematyčiau to šeimas ir pavienius žmones žeminančio „Didžiojo Šeimų Maršo“ iš neapykantos laimės apsiputojusius veidus. Galiu tik pasidžiaugti, kad meno pasaulio žmonės sureagavo ir pasisakė prieš tai, kad jų muzika būtų panaudojama šitam neapykantos karnavalui.

Kai per vienas populiauriausių šalyje TV žinių laidą moteriškė apsigobusi trispalve aiškina, kad „mes“ išsirinkome ne tokią valdžią, kuri priimtų partnerystės įstatymą, imu purtytis. Kada tauta ir šeimos institucija tapo korumpuotos grupuotės nuosavybe? Kodėl šitas balaganas nusisavino ir manąjį balsą ir visų tų, kurie nepritaria Šeimos maršui? Nuo kada jie kalba už visus? Žinoma, kad sudarytų stipresnį įspūdį, tačiau būkime sąžiningi, tai iškreipia, skaldo ir silpnina Lietuvą. Kad ir kiek atributikos bus panaudota šiame neapykantos karnavale, kad kiek Vyčio ženklų, trispalvių – tai nepridengs to fakto: šeimos institucija praktiškai tapo uzurpuota Orlausko, Krivicko, Gražulio, influencerio Celofano ir dar kelių moteriškių, kurie taip ir nebuvo išrinkti atstovauti Lietuvai. Tikriausiai matėte ir TV reportažus apie šių organizatorių teistumą ir kiek purvo ir noro atsikeršyti su Valstybe pas šiuos žmones.

Kai šiandien pasipylė straipsniai apie automobilių kolonas iš Klaipėdos ir Kauno, pasidarė dar liūdniau, nesaugiau, baisiau, kad prie šių teistų organizatorių prisidėjo iš dalies ir tos šeimos, kurios tiesiog nori palaikymo už tai, kad jos yra šeimos ir jų ketinimai nėra blogi. Jie tiesiog suklaidinti visų tų trispalvių, Vyčių ir herbų, lozungų. Baisiausi yra tie aktyvistai, kurie kovoja prisidengę šeimos institucija (visiškai nepagrįstai) prieš LGBTQ asmenis. O kaip turėtų jaustis visi tie išsiskyrę, vieniši, vaikų namuose augę žmonės, arba vaikai, kurie buvo iš tų „tradicinių“ šeimų išplėšti, nes jų tėvai sužalojo jų gyvenimus...

Nebandau supriešinti, kad tradicinė šeima yra kažkas blogai. Tokios sąvokos kaip „tradicinė“ išvis yra nesuprantamos, jos nerasite jokioje konstitucijoje. Tai tik organizatorių būdas kaupti ir rodyti minios valdymo galią, sutraukti ir manipuliuoti moralinėmis vertybėmis, supriešinant su tuo „kas ne su mumis“. Nieko nėra paprasčiau nei supriešinti morališkai, per vertybes. Baisi ir Prezidento Nausėdos pozicija, kuri nieko nesiskiria nuo kandidatūros pradžios. Tai yra silpno, populistinio ir pasiduodančio masėms prezidento pozicija. Šeimų maršo metu vėl suspėjo pataikauti, įtikti. Ten, kur minia, ten Nausėdos ir pritarimas.

Citata iš 15min.lt: „Esu už normalią šeimą, kurioje vyras yra vyras, moteris yra moteris, vaikas yra vaikas ir priešinuosi visiems mažiems žingsniams, kuriais siekiama įteisinti man net fiziologiškai nesuprantamus dalykus“, – 15min sakė į mitingą atvykęs vilnietis 43-ių Jaroslavas.

Kai nesupranti, tai kodėl reikia būtinai trukdyti kitiems siekti lygiateisiškumo ir laisvės? Kodėl už kitus nori prisiimti atsakomybės su draudimais, pasiliekant tik sau išskirtines teises? Nes tau pasisekė gimti heteroseksualiu ir turėti vaikų? Aš nesuprantu tų idiotų, ar jiems kokia korona išgraužė smegenis, ar jie tiesiog savo šeimose nebeišsprendžia kažkokių problemų, kad dairosi iš išorės priešų? Gerai, kiekvienas žmogus turi teisę kažko nemėgti, netgi nepritarti, tačiau prisiimti atsakomybę visos tautos vardu ir pasakyti, kaip kitoms socialinėms grupėms gyventi, jau yra galios pozicijos troškimas.

Aš turiu šiokios tokios fantazijos ir galiu įsivaizduoti, kaip dėl švietimo stokos, homofobinių įsitikinimų veikia šių primatų mąstymas: kad suliberalėję lietuviai pasiekę vakarietišką žmogaus teisių lygį, bijo, kad pačių vaikai sąmoningai pasirinks seksualinė tapatybę. Galiu kažkaip įžvelgti pro tas dumblėtas homofobo smegenis, kad šis maršas yra baimė, jog jų vaikai vaikysis, laiudiškai tariant, madų. Bet kas bus tuo atveju, kai jų pačių vaikai užaugs ant šio surambėjusio ir kieto Šeimos maršo palikto mėšlo ir bus įsprausti vaidinti, imituoti netikrus savo jausmus, nes juk cool būti tėra tik „tradiciškam“, kitaip sakant, homofobui. Ar ne jie patys po to dejuos, kokia vėl prasta Lietuva ir savo vaikus siųs į saugesnius Vakarus? O gal išsižadės vaikų dėl principų ir „tradicinių vertybių“?

Kiek iš tikrųjų šeimos maršo suaugę žmonės galvoja apie savo vaikus ir kitų šeimų vaikus, kai kalbame apie tų vaikų gyvenimą ateityje? Apie jau suaugusių vaikų dabartį, kurie lieka už Šeimos maršo tvoros, nes nėra jau tokie „tradiciniai“? Tačiau tai tik vienas iš aspektų, juk tikrasis Šeimos maršo tikslas yra gąsdinti visų pirma ne vien LGBTQ žmones, bet išskirtinai valdžią, kuri šiemet itin daug dėmesio skiria žmogaus teisėms. Šis maršas yra protestas prieš europietiškas vertybes, prieš sąmoningumą, prieš konstruktyvų pasaulio modelį, įvairovę, laisvę ir priedermę būti tuo, kas esi, nesislapstant ir neimituojant prieš kitus tuo, kas nesi. Šis maršas yra didžiulė gėda, galvos skausmas, baimė, neapykanta, o baisiausia, kad visa tai dar įpakuota į šeimos atvaizdą ir pasinaudota silpnapročiais ir šiaip sentimentaliai mąstančiomis šeimomis, kurios nesuvokia, kad prisidėjo tiesiog prie to, kad jų vaikai būtų dar labiau susiskaldę, nesaugūs, persekiojami ir atskirti vieni nuo kitų.

Jūsų Maištinga Siela


9 komentarai:

  1. pasinaudota silpnapročiais... iš ko Jūs sprendžiate, kad šeimos marše dalyvauja silpnapročiai? Manau, kad negražu skirstyti į tradicinius ir netradicinius, kaip ir į pilno proto ir silpnapročius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai žmogus grindžia savo argumentus, cituoju: 'nes Dievas sugriovė Sodomą ir Gomorą", o pats net nekrikštytas ir į bažnyčią neina, o vaizduoja kataliką su atseit itin stipriomis vertybėmis, man akivaizdu, jog jis silpnaprotis, kad ir kaip tai atgrasiai beskambėtų... Bet būtent mitologinė argumentacija arba išvis - pornografinio turinio dėstymas, aiškinant tik žmogaus seksualinę tapatybę, rodo, kas per liaudis susirinkę. Nesakau, kad visi, sakau, dalis.

      Panaikinti
  2. Dėkoju už patikslintas mintis, nes Jūsų "Maištinga siela", manau, neskirta maištauti, nes siela, esanti mumyse, mus daro tokius, kokie esame.

    AtsakytiPanaikinti
  3. purvina ta tavo siela, neš
    vari labai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju už nuomonę. Nes Orlausko ir Krivicko tai tikrai švaresnė. :)

      Panaikinti
  4. Čia vaistinių ir alkoholio skyriaus lankytojai, stipriai prie šios beprotystės prisideda Xanax ir alkoholis, patys nebesupranta kuo užsiima ir kaip tai kvailai atrodo, gėda už senąją kartą, bijau facebook įsijungt, kad ten savo senelių nuotraukų nepamatyčiau, numirčiau iš gėdos

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jums tikrai su galva negerai! Zmones Jusu nebijo, kaip tik vienijasi, kad tokie, kaip "JUS" nelystumete i musu asmenines seimas, nesitapatintumete su musu seimomis. Niekada neturesite normalios seimos, del to plesotes per visus galus, bet pergales nematyti, jos nebus! Tokiu vieta - tik Rokiskio palatoje!
    Seimu marsas buvo SUPERINIS, pavyko viskas puikiai, pati dalyvavau ir dalyvausiu visuose, kiek tik bus. Cia jus skleidziat neapykanta su savo liguistais straipsniais,todel zmones ir nenori tokiu kaip jus, nes jus esate ligonis!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ką čia pezate? Kas ką kėsinasi į jūsų šeimas? Įvardyk nors vieną realią įvykusią grėsmę? Prisigalvojote sau priešų, tamsta, net gėda skaityti. Tai jūs kėsinatės į mažumas įstatymiškai norite drausti jiems gyventi lygiateisiškai. Aš nesuprantu, kokias reikia turėti smegenis, kad to nesuvokti.

      Panaikinti