2021 m. liepos 28 d., trečiadienis

Filmas: "Šeimininkas" / "Host"

 Sveiki,

Tvankiomis ir karštomis vasaros naktimis, kai nesiseka užmigti, galima miego dėlei įsijungti kokį nors neįpareigojantį filmą, prie kurio būtų visai negaila ir užmigti. Kadangi naktimis siaubo filmai žiūrisi, nusprendžiau pasižiūrėti Rob Savage režisuotą „Šeimininkas“ (angl. Host) (2020).

Filmų apie socialinius tinklus bumas jau kadais prasidėjęs. Nufilmuoti filmą, kuris vyktų vien tik medijoje, tarkim, skype arba zoom programoje, kai veikėjai susiskambina iš namų, yra nebe naujiena. Tikriausiai pastarųjų metų vienas garsiausių filmų buvo „Išmesta iš draugų“ arba itin vykusi drama „Paieška“, kuri tikrai įtraukia savo kalbėjimo maniera ir sukelta intriga. Visgi po šių filmų atrieda ir atidunda vis skurdesni ir taupesni karantininiai filmai.

„Šeimininkas“ – tai nė valandos netrunkantis filmas, beveik, sakyčiau, trumpametražis, todėl ilgai kankintis, jeigu nepatinka, nereikės. Iš tikrųjų filmo idėja gana paprasta: susiskambina pulkelis draugių, kurios per dvasių mediumę bando išsikviesti dvasias ir paeksperimentuoti, tačiau netrukus mediumei dingsta internetas, o merginoms belieka smagintis su piktąją dvasia. Žodžiu, filmas lengvai įtraukia savo gyvais pasičiauškėjimais, dialogai gana gyvi ir veikėjai gana natūralūs, tačiau viskas klostosi pagal jau matytas pasakojimų šablonus. Tai tarsi „Paranormalių aktyvumų“ (prieš dešimtmetį itin išpopuliarėjusi siaubo filmų serija) adaptacija karantininei versijai.

Visgi šioje istorijoje nerasite nei charakterių plėtotės, nei itin kokios įdomesnės prasmės ar minties, kadangi viskas vyksta pagal vieną ir tą patį atmosferinį ir numatomų įvykių kurpalių. Nepaisant visko, svarbiausią siaubo elementą filmas išlaiko – atmosfera baugina, jaudintis yra dėl ko, kelis kartus ne juokais krūptelėjau, o tai jau yra tikrai neblogai ir kur kas geriau nei per naujuosius egzorcizmą vaizduojančius filmus, kai demonas iškišęs liežuvį atrodo kaip kūdikis per Heloviną. Sakyčiau, filmas vidutiniškas, o jo trumpumas šiuo atžvilgiu tėra tik privalumas.

Mano įvertinimas: 6/10

Kritikų vidurkis: 73/100

IMDb: 6.5

 


Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą