2022 m. birželio 20 d., pirmadienis

Šios dienos citata: Tomas Bičiūnas apie naują pedagogų karjeros modelį ir mokytojų genocidą

 Sveiki,

Apie šį sarkastišką Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos performansą mokytojų karjeros augimui pletkai sklandė jau nuo vėlyvo pavasario. Netikėjau, nes maža kas ką nori padaryti, tačiau po Tomo Bičiūno trumpo straipsnio LRT (skaityti ČIA), ėmiau ir nusipurčiau kaip tas šuva po liūties. Visur drimba purslai. Čia tikriausiai ministerijos genocidinė programa padaryti iki 2025 metų mokytojo profesiją prestižine t. y. sunaikinti absoliučiai, kas laikytina mokytoju, o t. y. atimti visus garantus, saugiklius, saugumą ir palikti pedagogus čiuožinėti ant ledo pavėjui.

Nekalbėsiu apie tą procentinę išraišką, jog nebereikia mokytojų metodininkų, o ekspertų tegali būti tik 3 proc., nes ministerijoje žmonės galvas plauna benzinu, o ne šampūnu. Smegenys visai supūliavo, bet ko norėti, juk toje vištidėje tupi ir Vivaldžio melodijas diriguoja tie, kurie net metų mokykloje neišdirbo, nešė klumpes į visokiausias ministerijas, tai jie tikrai „žino“ ir pamokys pedagogus, kaip dirbti, kiek dirbti ir atlyginimą suskaičiuos, nes juk kvailys protingo pasiaiškint prašo, o bebalsis dainuoja, beraštis rašo... Pasikartosiu: nepamenu, kada buvo kitaip.

Didmiesčiuose mokyklos jau pliekiasi dėl pedagogų, jiems deda virškrūvius, nes nebėra kam atiduoti klasių, mokytojai linksta prie žemės, nes jų TRŪKSTA, o ministerija dar labiau padaro šią profesiją nepatrauklia. Girdėjau juokaujant, kol koks ekspertas nenumirs, tol negalėsi būti ekspertu ir užimti jo vietos, nes... Reikia visiškai užsidėti ožio barzdą, kad tokią nesąmonę sugalvotum. Štai kodėl geriausi Švietimo ministrai ir darbuotojai yra tie, kurie bent 10 metų mokykloje išdirbo ir žino tą virtuvę. Kiek ministerijos esesininkų dirbo tame gete? Ką?

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą