2023 m. gegužės 30 d., antradienis

Šios dienos citata: Zita Kelmickaitė apie pasitikėjimą savimi, šviesą ir meilę

 Sveiki

 

„Aš sakau: turi būti šviesa akyse ir meilė širdyje. Tada daugiau pasieksi negu bambėdamas, verksnodamas, nuolatos keiksnodamas. Su šviesiomis akimis ir meilės kupina širdimi gali kalnus nuversti. Tiesa, dar svarbu ir tikėjimas tuo, ką darai, – norėk tai padaryti ir visada padarysi.“

 

Maniau, nedarysiu šio įrašo, nes visur tiek daug ir įvairiai šiomis dienomis rašoma, prisimenama, kad galima pagalvoti, jog kuriasi kažkoks naujas mirusių asmenų kultas, bet, šunys matė, prisiminkime tai, kas šviesu. Gal ir ne visiems priimtinas buvo Zitos Kelmickaitės (1951-2023) maksimalus degimas ir perfekcionizmas bei atvirumas, tačiau daug tokių moterų televizijoje ir neturime. Tarp santūrių arba perdėtai arogantiškų žurnalistų Kelmickaitės asmenybė atrodė ir ryški, ir šiek tiek įžūli, nes choleriška sangvinikė, bet nebanali.

 

Bandau prisiminti, kada pirmąkart aš apie ją sužinojau? Gal tai buvo kokie 2004 ar 2005 metai (beveik prieš 20 metų!), kai anuomet pamačiau kažkokią per LRT laidą apie etnokultūrą, kada žurnalistė ėmė iš audėjos interviu. Nepamenu tiksliai nei apie ką ten buvo šnekėta, bet pamaniau: dar niekas šitaip su tokia aistra ir interesais neklausinėjo, nečiupinėjo audėjų audinių ir neatskleidė taip įdomiai ir paprastai. Taigi nuo tada Zitos Kelmickaitės savitumas buvo mano akiratyje, ar tai būtų TV šou, ar radijo pokalbių laidos, ar Dainų šventės aptarimai, nors, tiesa, sąmoningai jos niekada nesekiau ir specialiai negaudžiau jos laidų. Visur jos buvo po truputį savitoje kultūrinėje erdvėje ir pati buvo kultūros dalis.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą