2023 m. gegužės 17 d., trečiadienis

Spektaklis: "Nuostabūs dalykai" (režisierius Kirilas Glušajevas)


Sveiki,

 

Nedaugžodžiausiu jokiomis analizėmis, o tiesiog šįkart pabūsiu piktas trolis ir eisiu tiesiai prie reikalo. Vakar Klaipėdos dramos teatre buvo rodomas režisieriaus Kirilo Glušajevo pastatymas „Nuostabūs dalykai“. Po darbų su kolegomis skubėjome į spektaklį (Šį sezoną tikriausiai tai paskutinis vaidinimas, kurį žiūrėsiu, tai savotiškas uždarymas). Kadangi pakvietė, nesidomėjau nei kas, nei apie ką, pasidaviau intrigai.

 

Manau, šiame spektaklyje buvo beveik viskas prastai arba labai blogai. Jeigu riektų peržiūrėti pastarųjų penkerių metų spektaklius, šis labiausiai man nepatiko. Kolega šalia nuvargęs iš nuobodulio pradėjo snūduriuoti, o aš jam su alkūne vis trink-trink žadint. Antroje spektaklio pusėje pradėjau aš snūduriuoti ir gauti trink-trink. Pjesė, primenanti stand-up‘ą, lėkšta ir be gelmės. Į sceną vienas po kito kviečiami iš pirmosios eilės žmonės dalyvauti. Tai smagu, nes jie sutrinka, verčia jaustis nepatogiai ir t. t. Bet maža bėda, nes spektaklis praktiškai nevyksta, jis verčiau toks pramoginis šou, improvizuotas pusoratorinis pasirodymas, panašiai kaip daro iliuzionistai kviesdami iš salės atsitiktinius žiūrovus. Kadangi buvau salės gale, 80 procentų sakomų dalykų beveik negirdėjau, nelabai girdėjo ir kolegos, todėl pradėjom prigesinę ekranus naršyti internete. Ir nusirenginėti, nes viršuje pasidarė taip tvanku ir prikvėpuota, kad išvis apėmė miegas.

 

Pagrindinis aktorius Martynas Nedzinskas neabejotinai atsipalaidavęs, šneka pusantros valandos, neblogai valdo kalbą ir humorą, tačiau jo beveik nesigirdi. Pats istorijos naratyvas nuo vaikystės iki brandos, iliustruojant senų hitų fonogramomis. Manau, gal ir neblogai, tačiau kam tas antrasis didžėjus scenoje, kuris prasėdėjo kaip medis ant sovietinio laikų kėdžių, aš nežinau. Buvo skurdu, graudu, neįdomu, dažniausiai net nejuokinga, o bilietų kaina ajajajaiiii! Spaudžiu ranką aktoriui, nes jis nudirbo daug, tik pastatymas baisus, mintis ir medžiaga atgyvenusi, pokštai su žiūrovais gatvės cirko lygio. Smagu, įtariu, buvo tiems, kurie dalyvavo vyksme. Beje, leido filmuoti ir fotografuoti.



 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą