2023 m. rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

Maištingos sielos pozityvumo dienoraštis nr. 11: Nieko nebijau, bet viską galiu!

 Fot. Carlos Quezada

Sveiki,

 

Šios vasaros mano nuotaikos panašios į šokį su pakilimais ir nusileidimais. Žinoma, sudėtingiausia vėl pakilti ir atsidurti aukštesnėje vibracijoje. Čiurlionis savo laiškuose Sofijai sakydavo, jog tai aukštosios akimirkos, pripildytos besąlyginio pasitenkinimo. Vis labiau ir labiau įsitikinu, jog atsidūrus tamsoje reikia rasti būdą nežaisti su tamsa, o kažkaip išplaukti. Pastanga kurti vidinę būseną ne išorės simuliakrais, bet vidinių minčių ir troškimų energija. Kai kas tai vadina manifestacija, kai kas tiesiog sąmoningumu, kai kas savo geresnės versijos projekcija ir t. t.

 

Viename lape per didžiulį A4 formato lapą radau violetiniu flomasteriu savo ranka kažkada užrašytus žodžius. Nepamenu nei kada, nei kaip užrašiau. Gali būti, kad tai kieno nors citata iš tinklalaidžių, vadinamųjų podcastų.

 

„Nieko nemoku, bet viską žinau. Nieko nebijau, bet viską galiu.“

 

Psichologai jau seniai sako, kad žodeliai prasidedantis neigiamu priešdėliu NE mus programuoja priešingai. Jei sakai nebijau, vadinasi, pasąmonėje ženklas bijoti. Bet jei vietoj nebijau sakai esu drąsus, pasąmonė suvokia, kad eina kalba apie drąsą. Viską galiu. Viską žinau. Nors šiandienose pasitikėjimas savimi yra netgi kai kada blogo skonio reikalas, vyrai pavadinami narcizais, o merginos tuštutėmis – štampai ir griaunanti tikrovė nenori, kad žmogus būtų maksimaliai pasitikintis, tačiau, kas sako, kad mes turime nuolaidžiauti standartams? Ar geriau artikuliuoti nepasitikėjimą ir kuklumą (ką žmonės pasakys!?), ar geriau drąsą daryti ir būti tuo, kuo nori būti ir daryti? Bet šie žodžiai, citata, man rodos, sako kur kas daugiau nei socialinius reikalus, jie sako, kad netgi atsidūrus nepavydėtinoje gyvenimo situacijoje, reiktų užsimerkti ir negalvoti, jog esi liurbis, nieko nežinai, nieko neišmanai, bijai susimauti, o tiesiog pasakyti „aš žinau viską ir galiu viską“ t. y., pasiduoti tai nežinomybei, užuot kovojus su vėjo malūnais ir nedaryti niekuo. Kalbu ne apie degantį namą, o apie vidinius bangavimus.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą