2023 m. rugpjūčio 22 d., antradienis

Filmas: "Nieko asmeniško" / "No Hard Feelings"

 Sveiki,

 

Geri dalykai greitai pasibaigia, o labiausiai atostogos, todėl kad nebūtų taip liūdna šiek tiek pabėgau nuo sudėtingesnio nekomercinio kino prie tų, kurie tiesiog juokina ir linksmina. Viena iš tokių kino juostų tapo amerikiečių režisieriaus Gene Stupnitsky sukurta komedija „Nieko asmeniško“ (angl. No Hard Feelings) (2023). Istorija pasakoja apie mažo pajūrio miestelio, kuriame sparčiai kyla namų kainos, tačiau iš esmės vietiniams vidutiniokams sudėtinga išsilaikyti vien dirbant aptarnavimo srityje. Pagrindinė veikėja Meidė, įklimpusi į skolas, bando išlaikyti namą kaip prisiminimą, paveldėtą iš mirusios motinos. Visgi ji netenka automobilio, tad pasiruošusi avantiūrai: ji sutinka padirbėti pagal skelbimą turtingai šeimai, kurių sūnelis ką tik baigė mokyklą, tačiau jis neturi nei noro, ką nors veikti, nei ryžto, nei pasitikėjimo savimi. Tėvai paprašo jos sugundyti už automobilį...

 

Nors Meidė nėra prostitutė, tačiau toks žingsnis, sakykite ką norite, vis tiek yra tam tikras parsidavinėjimas. Visgi neatrodo, jog Meidei tai būtų sudėtinga, ji nuo pat pradžių agresyviai seksualiai užpuola mokyklinuką ir visokiausiais būdais stengiasi jį suvilioti. Kadangi Meidė aukštesnė, stambesnė ir gan ryškiai per 30 metų, o mokyklinukui viso labo devyniolika, turime sukaltą komedijos porelę, kuri įvairiose situacijos patyria juokingų, o kartais ir vyresniosios palydovės apsimetėlės orumą žeminančių situacijų.

 

Filmas išties linksmas, absoliučiai skirtas pramogai. Galima užsimerkti ir nematyti, jog visgi visas siužetas labai vienkryptis ir nuspėjamas. Jau nuo pat pradžių aišku, jog Meidė iš tikrųjų kažką sužinos ir išmoks iš jaunuolio, o jaunuolis sutvirtės ir galbūt pranoks visus įsivaizduojamo jaunuolio savarankiškumo niuansus. Galiausiai visa tai įvyksta ir jiedu išties tampa geri draugai. Siūlau filmą žiūrėti ne dėl siužeto, o dėl situacijų parodijų, kurie verčia ne kartą prapliupti juokais. Kiek nustebino, kad tokiame filme nusifilmavo šiaip jau labai rimta aktore laikoma Jennifer Lawrence, kurios nuogas pasirodymas (tikriausiai ten buvo ne dublerė) sukėlė nemažai internetinių diskusijų. Kitą vertus, ką bedarytų ši aktorė, visada sulaukia didelio dėmesio ir aptarimo. Jaunasis partneris Andrew Barth Feldman, iš tikrųjų gimęs 2002 metais, kaip pastebėsite filme, neblogai dainuoja ir jau yra nusifilmavęs atskirame miuzikle. Šis paauglio-jaunuolio ir merginos-palydovės-motinos socialiniai vaidmenų hibridai tampa pagrindine komedijos kūrimo ašimi ir ji, visi mato, tikrai veikia.

 

Mano įvertinimas: 7/10

Kritikų vidurkis: 59/100

IMDb: 6.5



 

Jūsų Maištinga Siela 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą