2013 m. rugpjūčio 4 d., sekmadienis

Filmas: "Atostogos" / "The Holiday"



Sveiki, kino mėgėjai,

Dar vienas pramoginio filmo pavyzdys, kuris, manau, daugeliui turėtų patikti – „Atostogos“ (The Holiday) (2006). Na, filmas toks „Kalėdinis“, o jei „Kalėdinis“, tai be banalybių, tikriausiai neapsieisime. Gan smagus iš pirmo žvilgsnio ir gal net kiek intriguojantis filmo scenarijus – dvi nelaimingos moterys apsikeičia laikinai namais, kad pabėgtų nuo kasdienybės rutinos ir atšvęstų Kalėdas. Kate Winslet palieka Angliją ir skrenda į Los Angelą, o Cameron Diaz iš Los Angelo į Angliją.

Manyčiau, jeigu ne super žinomų Holivudo aktorių kvartetas, tai tikriausiai filmo nelabai kas ir žinotų. Be garsių aktorių (moterų) čia mes išvystame ir Jude Low bei komiką Jack Black, kurie visi sukuria topinius amerikietiškos komedijos vaidmenis. Režisierė Nancy Meyers garsėja tokiais filmais, nesistengia pranokti pati savęs ar būti kokia nors, kaip čia pasakius, universalesnė. Tokio tipažo filmai, žinokit, kartais sueina labai gerai, bet kartais nelabai. Tiesą sakant, „Atostogas“ žiūrėjau antrą kartą, nes pirmą kartą nelabai „užkabino“ ir tiesiog negalėjau pakęsti reklamos sukeltų sąrėmių, kurie trukdavo bene tiek pat, kiek pats filmas. Geriau jau žiūrėti DVD versiją. 

O šiaip filmas šiltas, jaukus ir pliusas dėl nuostabių aktorių, tačiau žvelgiant iš toliau, galiu pasakyti, kad tai vidutinybių vidutinybė, nykuma, kurią galima žiūrėti „viena akimi“ tvarkant drabužių spintą, o jei turite „teliką“ virtuvėje, tai gaminant valgį arba maigant su gretimu kanalu kur rodo senas Opros laidas arba „24 valandas“ su Knyspeliu. Šiaip nelabai susižavėjęs žiūrėjau, kaip C. Diaz kalbasi su šunimi prisilakusi vyno, o K. Winslet nenatūraliai, lyg pasakos princesė aikčioja patekusi į rūmus, nors ko norėti, juk tai Nancy Meyers filmas! Pliusas tik vienas – pajutau kažkokią nežabotą nostalgiją Kalėdoms, nors jų pakęsti negaliu, tikriausiai todėl, kad žiūrėjau šią juostą vasarą per karščius. Ir visgi. Rezultatas (1 : 0) laimi vasara.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 52/100
IMDb: 6.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą