2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Filmas: "Laiko dvasia III: Judame pirmyn"

Sveiki visi,

Žinot, „užsikabinau“ ant sensacingų dokumentinių filmų. Šįkart noriu Jums pristatyti amerikiečių „Laiko dvasia III: Judame pirmyn“ (Zeitgeist III: Moving Forward). Tai jau trečiasis kino filmas, kuris bando visaip sudrebinti pasaulį, neutralizuodamas ilgą laiką mums skiepytą melagingą savęs ir pasaulio suvokimą. Šis filmas ypač populiarus, kad net Lietuvoje susiklostė jų pasekėjų, kurie net turi savo tinklapį, atvirai žavisi ir deklaruoja šio filmo skleidžiamas idėjas. Po pirmojo filmo religija ėmė burnoti, kad neva persistengė filmas piršdamas idėjas apie pasaulinį melą. Iš esmės aš palaikau filmo pusę. Kodėl? Ogi dėl to, kad filmas pateikia daug argumentų, pavyzdžių, kitaip sakant, tikrai ima sukti smeginis ir imi kitaip viską vertinti.

Trečiojoje filmo dalyje toliau kalbama apie pasaulinį melą. Šįkart dėmesys sutelktas į politinę apgaulingą sistemą, kurio atskleidimas iš esmės antrina filmui „Fall Of The Republic“, čia kalbama apie centrinį banką, jo skalos išmislus, paliečia mūsų prigimties ir ligų priežastis, nusitaiko prieš besaikį vartotojiškumą. Iš esmės visa ko kaltininkė yra ponia ekonomika. Tokia ekonomika, kokia ji yra dabar, žemėje ji nebegali egzistuoti, kadangi ji pražudys ne tik žmoniją, bet ir visą planetą, aišku, filmas ne kvailas, jis pateikia mokslininkų skaičiavimus, palyginimus, svarstymus. Bet kokiu atveju, akivaizdu, jog esame melo apsuptyje ir esame sistemos vergais, apie ką aš Jums jau dagelį kartų esu pasakojęs dėdamas „Inuakio“ istorijas, svarstymus apie „2012 metų pranašavimus“, kurie iš esmės yra apie šios sistemos žlugimo pabaigą.

Filmas graudžiai paliečia žmonių socialines problemas, įtaigiai ir logiškai aiškina iš kur visuomenėje kyla nusikaltimai, smurto protrūkiai, kodėl vieni žmonės yra suluošinami, o kiti iškeliami. Galiausiai „Laiko dvasia“ ir toliau triuškina skeptikų argumentus ir taikosi į tolesnį tiesos skleidimą. Iš filmo aišku, kad tai dar ne pabaiga ir dar yra daug dalykų, kuriuos reikia atskleisti. Man asmeniškai filmas patinka tuo, kad jis nėra toks, kuris atskleidžia ir susako žmogui kas yra blogai ir palieka jį sutrikusį, atvirkščiai, „Laiko dvasia“ ir vėl pateikia kitus būdus, kaip ir ką reikėtų daryti, kad galėtume, kol dar visai nevėlu, pataisyti padėti. Tik kaip visada viskas priklauso nuo mūsų pačių, tik ar toliau vergausim pinigų sistemai ar imsimės kitokio žmonijos kelio.

Įvertinimas: 9.2/10

Čia Jūs galite pažiūrėti visą filmą lietuviškai:

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Smagu, jog ir tu susidomėjai šia dokumentika, turbūt, jei jau matei šią dalį, tai būsi matęs ir prieš tai išleistą -> http://www.youtube.com/watch?v=t-qWgrTv-RU
    ši dalis mane dar labiau pribloškė.

    AtsakytiPanaikinti