2013 m. gruodžio 26 d., ketvirtadienis

Filmas: "Ne šventieji" / "Ain't Them Bodies Saints"


Sveiki, kino mylėtojai,

Mažai kam žinomas režisierius David Lowery pristatė savo naujausią kriminalinę dramą „Ne šventieji“ (Ain‘t Them Bodies Saints) (2013) ir pelnytai jį tikriausiai galima vadinti pačiu sėkmingiausiu šio režisieriaus darbu. „Ne šventieji“ – tai pasakojimas apie jauną nusikaltėlių porą, apsėstą idealaus pasaulio vaizdinio ir stabilumo troškulio, tačiau per paskutinį nusikaltimą juos ištinka didžiulė nesėkmė, todėl į kalėjimą sėdasi mylimasis, palikęs merginą „su pilvu“...

Išties, bent jau mano akimis, filmo siužetas tikrai nėra nei kažkuo įmantrus, išskirtinis, įdomus – paprasta blogiukų meilės istorija, meilės ir šeimos sudievinimo istorija, šiek tiek atpilta pasaldintais poetizavimais, o užaštrinimui – laukinė Teksaso atmosfera, šerifai ir vietiniai gaujos nusikaltimai. Kažkodėl ši kino juosta patiko kino kritikams, bet man ji pasirodė pernelyg sausoka. Siužetas lyg ir išvystytas, parinkti tikrai profesionalūs ir gerai žinomi aktoriai, tačiau pats filmas, jo sąranga slinko pakankamai nuobodokai. Daugiau ar mažiau visos idėjos, raiškos formos ir tai, ko galbūt iš tikrųjų norėtųsi iš nepriklausomo kino – tai nuostabos, iškeltos netikėtos problemas, o „Ne šventieji“ absoliučiai, mano akimis, nieko naujo, gero ir įdomaus nepasiūlė.

Savaime aišku, juosta nėra prasta, sakyčiau, pritempta iki vidutiniško filmo lygmens. Vienas įdomiausių dalykų šiame filme buvo Rooney Mara naujas ir bent jau man nematytas amplua ir spalvos. Štai aktorius Casy Affleck toliau tęsia kažkokio keistai pasąmoningai „adaptuoto“ nusikaltėlio vaidmenį, daugelį niuansų ir spalvų teko matyti kur kas jo geresniame pasirodyme filme „Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė Robertas Fordas“. Aišku, juosta turi ir šiokios tokios melancholijos, gražių pastelinių spalvų, Teksaso auros ir cikadų virpėjimų, bet vis tiek nieko pernelyg ypatingo neįžvelgiau, o filmui, kuris savo ilgumu irgi nepasižymi, artėjant prie baigos, norėjosi, kad kuo greičiau pasibaigtų... Tai vienas iš tų atvejų, kada filmas nepaliko įspūdžio.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb:6.4


Jūsų Maištinga Siela
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą