2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

Šios dienos daina: Madonna "Bitch I'm Madonna" feat. Nicki Minaj




Sveiki, 

Tikriausiai sunku patikėti, kad trečiasis Madonnos singlas iš albumo „Rebil Heart“ tapo komerciškai sėkmingas, o YouTube kanele jau sulaukė per 50 milijonų peržiūros. Nors man asmeniškai patiko pirmasis albumo singlas ir galima pasigrožėti antruoju singlo gražiu vaizdo klipu ir romia melodija – kada paskutinįkart girdėjome iš Madonnos santūrią baladę? Nepamenu, neklauskite, tačiau mane kur kas labiau nustebino erzinančių garsų ir ritmikos pulsuojantis singlas gana skandalingu pavadinimu „Bitch, I‘m Madonna“ (liet. Kale, aš – Madonna), nors iš Madonnos anoks čia skandalas.

Nors iki šiol naujasis Madonnos albumas mano ausims neprijaukintas, bet pristatyti jos singlai ir hitai kažkaip vis atranda savo vietą mano klausomų dainų repertuare. Madonna negali pasigirti nei išskirtine muzika, nei vokaliniais sugebėjimais, nebent šlovinga praeitimi, kuri nebesugeba komerciškai konkuruoti su šiuolaikinėmis mega žvaigždėmis, na, nebent, pritraukti į koncertų sales daug klausytojų ne vieną dešimtmetį atliekamais tais pačiais hitais.

Ir štai! Ateina singlas „Bitch, I‘m Madonna“, kuris, mano galva, sunkiai buvo įsivaizduojamas kaip hitas, bet ko dažniausiai nesitiki, tuo daugiau šansų „prastumti“ dainą į priekį. Aišku, dainai padėjo ir tai, kad veteranei pritaria kone populiariausia pop repo atlikėja Nicki Minaj, o vaizdo klipe savo veidelius kyšteli Katy Perry, Rita Ora, Beyonce ir Miley Cyrus, kurių gerbėjai suskubo greitai jas atrasti gana ritmingame vaizdo klipe. Pasirodo, po erzinančiu pavadinimu ir gana brutalių garsų atsiveria ir gana keistų angeliškų ir repo „mišrainiškų vokalinių žaismių“. Net nusikvatojau, kai eidamas gatve ėmiau niūniuoti tą melodiją. Juk neatsitiktinai, tikriausiai daina lengvai dėl to ir pasiekė mases. Dainą šiuo metu noriai groja įvairūs remiksai naktiniuose klubuose, radijo stotys nuolat transliuoja, tačiau pardavimais Madonna, kažin, ar gali šitaip pasigirti, bet taip, šis singlas trumpas blykstelėjimas Madonnos, sakyčiau, kiek prigesusioje karjeroje. Vaido klipą irgi priimtas gana nevienareikšmiškai, vieni jį peikia, o kiti giria – absoliučiai madoniška kritika, nes jai apskritai sekasi skaldyti nuomones ir mėgautis diskusijomis. 

Mano nuostatos dėl šio kūrinio irgi pasikeitusios. Iš gana „kvailo“ gabalo, daina tapo niūniuojama ir gana šiuolaikišku kūriniu. Ne taip ir blogai, ar ne? Pasižiūrėkite patys, ką šiandien Madonna dar sugeba:


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Įdomus klipas, kiek neįprastas. Net negali suprasti, patinka ar ne? Tačiau turi kažko tokio, kas pritraukia.

    AtsakytiPanaikinti