2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

Plutonas: grąžinkite Plutonui planetos statusą!




Sveiki, 

Ar gražus tas mūsų Plutonas? Štai jis toks. Jau kuris laikas ištremtas iš už planetos statusą turinčių dangaus kūnų. Šįryt atsidariau portalą ir – štai! – Plutonas visu gražumu, kokio dar žmonija nematė. Dešimtmetį keliavęs zondas atsiuntė Žemei štai tokią fotografiją. Šiaip šiek tiek apmaudu, kad tolimiausia kažkada planeta laikytas Plutonas jau nebelaikoma planeta. Vakar, Lietuvos laiku 14:49 val. kosminis zondas praskrido pro Plutoną ir nufotografavo labai ryškiai. O pasirodo, Plutonas šiek tiek didesnis, nei būta manyta – apie 2 370 km skersmens. Aišku, mažesnis už Mėnulį, bet kiek jis palydovų turi! Hidra, Cerberis, Charonas, Niktė ir Stiksas. 

Didžiulis mokslinis atradimas ir ledo kepurės ir visa kita. Bet, manding, besidominčiam astronomija ir dangaus kūnais, klausimas kirba, ar įmanoma, kad Plutonas sugrįžtu į planetų kategoriją? 

Gražus kaip antikinis dievas. Ir ar negražus rytas, kai galima ne kompiuterio sukurtam atvaizdui, o tikrajam plutono atvaizdui pasakyti tiesiog: „Labas rytas, Plutone!“

Daugiau apie šį mokslinį eksperimentą ČIA.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą