2015 m. liepos 26 d., sekmadienis

Filmas: "Leonas" / "Leon"




Sveiki, kino žiūrovai,

Esu matęs ne vieną ir ne du Luc Besson filmą ir, kiek teko girdėti, filmas „Leonas“ (angl. Leon) (1994) yra laikomas vienas stipriausių ir geriausių režisieriaus darbų. Frankofoniškasis filmas prikvietė smarkiai tuo metu populiarų aktorių Jean Reno ir debiutuojančią Natalie Porman. Sunku patikėti, kad ši aktorė kiną pradėjo prancūziškoje juostoje ir išlaikė savo kaip aktorės pozicijas Amerikoje. Bet ne apie tai, o apie patį filmą.

Tiesą sakant, filmas neblogas, tačiau, mano nuomone, tai tikrai nėra geriausias, kaip daugelis teigia, L. Bessono darbas. Toli gražu. Suprantama, kad smurtas, mažoji koketiška mergaitė „prisiklijavosi“ prie beraščio ir ganėtinai stokojančio intelektualumo samdomo žudiko ir snaiperio turėjo labai sujaudinti mases, bet šiandien filmas neatrodė man itin intriguojantis. Vietomis „bessoniškas“ humoras atrodė keistas – nesupratau, ar čia pergyvent dėl veikėjų, ar dėl tos kambarinės gėlės vazone? Žinoma, siužetas nėra prastas, personažai irgi netipiniai, kitose žanro rėmuose netgi išeitų puiki komedija, bet veiksmo trileryje, kuris netgi šiek tiek dvelkia tarantiniškumu, tai atrodo išties neįtikinamai. Filme yra daug dailių ir gražių scenų, netgi įsižiebiant intrigos žiežirbas. Tai vienas iš tų filmų, kurį galima pavadinti turintį „stilingą ir estetišką smurtą“.

Visgi galbūt pati istorija manęs neimponavo aikčioti ir žavėtis, o filmui einant link pabaigos pamažu darėsi nuobodoka ir truputį nuspėjama. Suprantu šio filmo gerbėjus, bet, deja, manęs filmas ne itin sužavėjo, nors konkrečiai įvardyti jo trūkumus būtų ganėtinai sudėtinga, todėl kaltinu tiesiog akimirkos skonio ir nuotaikos reikalą. Bet kokiu atveju filmas neblogas.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 64/100
IMDb: 8.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą