2015 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Filmas: "Įkalinta pragare" / "Drag Me to Hell"



Sveiki,

Į naktinius siaubo filmų seansus patraukiau su filmu „Įkalinta pragare“ (angl. Drag Me to Hell) (2009), apie kurį buvau išgirdęs visai neprastų atsiliepimų. Bet juk žinome, kaip su siaubo filmais šiuo metu yra – retas koks nors aukso kiaušinis tarp visų tų vienodų šokoladinių...

„Žmogus voras“ ir „Piktieji numirėliai“ režisierius Sam Rami tikriausiai turi be galo didelių užtarėjų ir draugų, nes kitaip nesuprantu, iš kur jis surinko tiek begalės gerų kritinių atsiliepimų. Filmas išties, sakyčiau, gal ir neblogas, bet tikrai neįspūdingas. Specialieji efektai „šiaip sau“, filmo atmosfera lyg ir įtikina, bet iš kitos pusės atrodo kažkokia be atmosferos, karkasinė. Filme man labiausiai patiko legendinė senė čigonė, kuri nuolat atakavo vargšę blondinę – ji iš tikrųjų kėlė šiurpulių ir priminė Gogolio „Baubo“ apsėstąją numirėlę. Bet iš kitos pusės atrodė kiek ir juokinga – paspringimas daiktais, nuolatinės senės šleikštus vėmimas ant vargšės blondinės, tiek numirus, tiek sapnuose, o dar tas nelogiškas plaukų rovimas... Daug kas buvo nuspėjama ir truputį pritempta prie komikso. Suprantu, kad režisierius galbūt norėjo įmaišyti šiokių tokių humoro elementų, bet jie erzino, nes griovė bendrą filmo atmosferą, kurią galėjo išplėtoti išties labai gerai ir filmą paversti kultiniu.

Visumoje filmas atrodo šiek tiek pervertintas. Jis truputį nuspėjamas, bet jame yra ir įdomių personažų, scenų, bet pasigedau dar didesnio siaubo efekto, suderintos atmosferos ir kitoniškesnės, savitesnės režisūros.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 83/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą