2015 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Filmas: "Pasienis" / "Borderland"




Sveiki,

Siaubo trileris „Pasienis“ (angl. Borderland) (2007) gali patikti tiems, kurie domisi šėtono garbinimo kultu ir tiems, kuriems geras siaubo filmas yra tas, kur yra pjaustomos žmonių kūno dalys. Bent jau toks pirmas įspūdis po pirmųjų 15 minučių, kai gyvam žmogui lupinėjamos akys. O vėliau įvedama pusiau meilės istorija ir kriminalinė šiurpi istorija, kuri gali patikti arba gali ir nepatikti.

Pasakysiu taip: filmas nėra joks įspūdingas. Apie jaunuolių ištroškusių sekso ir narkotikų kelionę į Meksiką net neverta žiūrėti, jeigu vien ta matyta ir kažkur regėta siužetinė linija kelia jums atgrasumą... Šiaip tipiniai vaikinų personažai ir charakteriai: vienas karštakošis, kitas nekaltas, o kitas gerumo įsikūnijimas. Tipinė gyvenime nesuderinama trijule kine kažkodėl labai scenarijaus autoriams labai limpanti. Tiesą sakant, mane kaip žiūrovą, labiausiai jaudino ne pjaustomos galūnės, o pats viso šito siaubo tikslas, kuris, tiesą sakant, man iki galo taip ir netapo aiškus. Finalas gana graudokas – susišaudymas, nelogiškos scenos ir daugybę sektančių, kurios pasiryžusios dėl savo valdovo gultis kryžiumi. 

Stebina nebent tai, kad filmas paremtas tikrais įvykiais. Iš tikrųjų pasienyje yra rasta per 50 lavonų su išimtomis smegenimis, o ir dabar Meksikoje masiškai grobiami žmonės ritualinėms skerdynėms. Iš esmės tuo filmo baugumas prasideda ir baigiasi, o visos tos persekiojimo scenos, trykštantis kraujas, kaitri pasienio Meksikos saulė – tėra tik menka atmosferą kurianti dalis. Šiaip visumoje filmas „nieko ypatingo“, vidutiniška režisūra, skurdokas siužetas, erzinantys kai kurie veikėjai – tipiniai prasto siaubo filmo elementai. Bet... naktį žiūrėti galima, kai tikrai nesimiega.

Mano įvertinimas: 5.5/10
IMDb: 5.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą