2015 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Aktualijos: Viena neprasta ir kita ne tokia gera naujiena: kuri baisesnė?





Sveiki, skaitytojai,

Šiandien sužinojau du labai esminius ir ganėtinai skirtingus dalykus. Pirmoji geroji naujiena yra ta, kad moksliniai tyrimai pagaliau įrodė, kad moterys gadina orą kur kas nemaloniau, nei vyrai t. y. moterų pagadintas oras dvokia stipriau. Sakysite, kad „maža kas per naujiena“, bet jeigu prisiminsime, kad visi vyrai kiaulės, tai moterys tada...?

Kita ne tokia, sakyčiau, gera naujiena yra ta, kad kasmet mūsų planetoje užmušama per 170 milijardų gyvūnų maisto pramonei. 170 milijardų, kai mūsų tuo pačiu viso labo 7 milijardai! Tai per dešimt metų, paskaičiuokite, užmušama 1 trilijonas 700 milijardų gyvūnų. Tai diskusija apie tai, kodėl vertėtų tapti vegetarais. Tai šokiruojantys skaičiai, bet, patikėkite manimi, kai ką labiau pribloškė vis tiek pirmoji naujiena apie oro gadinimą.

Grįžtant prie antrosios naujienos, man visgi neramu, kad 1 kilogramui jautienos reikia daugybės elektros ir vandens atsargų. Čia vienam kilogramui, jeigu gyvūną skaičiuosime pagal suvalgomos mėsos kiekį! 170 milijardų gyvūnui išlaikyti reikia tiek pašaro, tiek ploto ir tiek vandens ir iškirstų miškų ir pastatų, kiek žmonijai per daugybę metų nereikės. Jau nešneku apie masinį skerdimą, paskaičiuokite, kiek kasdien paskerdžiama gyvūnėlių? Kas sekundę miršta po kelis šimtus visoje planetoje, o tai reiškia, kad nėra planetoje sekundės, kad nebūtų nužudomas ar kankinamas gyvūnas.

Ką daryt? Atsisakyti mėsos? O jūs žinote? Aš nežinau.

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą