2015 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

Filmas: "Paranormalūs reiškiniai: Vaiduoklio dimensija" / "Paranormal Activity: The Ghost Dimension"




Sveiki, skaitytojai,

Ką gi, sulaukėme dar vienos dalies iš „Paranormalių reiškinių“ tirados. Tiesa, šį filmą linkę versti įvairiai ir „Paranormalus aktyvumas“, ir „Paranormalūs reiškiniai“, tačiau kūrėjai gali pasidžiaugti sukūrę tikriausiai vieną iš pačių prasčiausių šios serijos filmų „Paranormalūs reiškiniai: Vaiduoklio dimensija“ (angl. Paranormal Activity: The Ghost Dimension) (2015), kurį režisavo Gregory Plotkin. Tiesą sakant, mane nervina šioji serija ir jos pavadinimai, nes beveik prieš metus jau pristačiau penktąją šios serijos dalį, kuri buvo labiausiai atsiskyrusi nuo visų dalių savo siužetine linija, tačiau pasirodė, jog įmanoma dar ir taip, kad tai buvo filmas tarp ketvirtosios ir penktosios dalies ir oficialiai „Vaiduoklio dimensija“ yra penktoji dalis, bet tai jau šeštasis šios serijos filmas. Žodžiu, pasiklysti kaip kokioje dimensijoje nesunku.

Štai buvau apsidžiaugęs, kad tarpinis filmas buvo ganėtinai vykęs, nes po nevykusios ketvirtos dalies triukų, kurie, na, pripažinkime, buvo pirmųjų gerų dalių atkartojimas. Jau maniau, kad po šios dalies filmų scenaristai ir kūrėjai pasirūpino kelti kartelę aukštyn ir štai „Vaiduoklio dimensija“ sugadino visus reikalus. Šioji dalis vėl grįžta prie pirmosios dalies triukų ir praktiškai nieko naujo nepateikia. Buvo siaubingai nuobodu ir tai nesąmoninga, nes prieš daugel metų, kai pamačiau pirmąją dalį, tai „dėjau į kelnes“, o dabar toks nuobodulys, kad tiesiog norisi filmo kūrėjų paklausti, kiek jiems sumokėjo, kad filmas būtų toks „šūdas“? Nes tikrai, pilnai tikiu, kad investuotojai prašo to paties produkto ir neleidžia talentams prasiveržti, todėl produktas išeina tiek scenarijumi, tiek režisūra apgailėtinas.

Filmas absoliučiai varginantis ir neįdomus. Vėl tas pats per tą patį, įdomi mintis buvo, kai mergaitės, nufilmuotos 1988 metais, nusako vaizdus iš šių dienų realijų, kai vyrukai žiūri jų juostas, kai pagalvoji, tai išties baugi idėja, ties ja ir reikėjo apsistoti kūrėjams ir ją vystyti, o visi kiti, kaip antai judantys paveikslai, dingstanti elektra tampa košmariška nuobodybė. Lygiai taip pat kone paniekinamai erzina veikėjų elgesys, pvz., klykianti moteris visą minutę „ką tu matai?“, vyrukas tamsoje rėkia „nieko nematau“ – toks betikslis „susikalbėjimas“ įgauna tokią erzinančią įtampą, kad norisi išsitraukti kočėlą ir kiekvienam personažui trenkti per galvą. Negi jūs tokie buki? Ypač tie nelogiški faktai, kai jie išsikviečia kunigą, realiai yra įsitikinę, kad namuose yra antgamtinė būtybė, vis tiek dukrą, prijunginėję lempų, palieka miegoti vieną savo kambaryje. Logiškai atrodytų taip, kad motina drebėtų apsikabinusi dukrą savo lovoje, bet ne, tikriausiai už kadro norėjo pasidulkinti su vyru, kol mergytė pabus kambaryje... Na, tiesiog daugybė neįtikėtinų absurdų, kurie ne tik paniekina pirmųjų dviejų dalių filmo originalumą ir baisumą, bet tiesiog atvirai tyčiojasi iš žiūrovo. Ačiū Dievui bent tai, kad filmai šios serijos vis trumpėja ir trumpėja... Žodžiu, nieko gero iš šios serijos nebeliko.

Mano įvertinimas: 1/10
Kritikų vidurkis: 30/100
IMDb: 4.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą