2016 m. sausio 17 d., sekmadienis

Serialas: "Siaubo karalienės" / "Scream Queens"




Sveiki, skaitytojai,

Po Amerikietiškų siaubo istorijų to paties genijaus Ryan Murphy naujausias darbas Siaubo karalienės (angl. Scream Queens) buvo tikra atgaiva. Naujas projektas, pulkelis jau režisieriaus „prijaukintų“ aktorių, pulkelis dar visai naujų veidų, kurie laikui bėgant vėl pasklis po kitus projektus. Kai kas Siaubo karalienes vadina Choro ir Amerikietiškų siaubo istorijų miksu, juodojo humoro serialas, skirtas labiau jaunimui, kas ir buvo pagrindiniai Choro žiūrovai, nei skoningai ir sodriai subrandintos ir tikrais įvykiais paremtos Amerikietiškos siaubo istorijos.

Išties sunkoka vertinti šį serialą, nes jis turi ir savų privalumų, ir šiokių tokių trūkumų. Visų pirma, mane šiek tiek sukrėtė gana drungnas serialo pasitikimas tarp kritikų, kurie retsykiais negailėjo ir gana prastų žodžių, o kai kurie priešingai – žarstėsi liaupsėmis. Kurti juodojo humoro serialą, kaip antai visiems patikęs Lai kraujas liejasi laisvai, gana rizikinga, nes tai atrodo... gana nerimta, tarsi bandoma užpildyti niekalu eterį, bet šįkart režisieriams pavyko gana, sakyčiau, neblogai, tuoj paaiškinsiu kas ir kaip...

Pirmasis sezonas pasakoja apie Kapa Kapa Tau universitetinius elitinius namus, kuriuose įsikuria turtingos, išlepintos studentės, sudarydamos Šanelių seseriją, į kurią patekti tegali tik turtingos ir kaprizingos, tačiau vieną dieną pasirodo Raudonasis Velnias, kuris aplink studentų miestelį pradeda žudyti, vis labiau artėdamas prie Šanelių ir seserijos griūties. Serialas pilnas eklektiškų juokelių, primenančių ištisas ir nesibaigiančias parodijas, kaip antai Pats baisiausias filmas dalys. Rodos, parodijuojami ne tik siaubo elementai, bet ir muilo operos, studentai, universiteto tvarka, dramos, meilės istorijos ir santykiai. Parodijos elementai tampa vieni didžiausių šio serialo juoduoju arkliuku, bet kartu visgi kažko lyg ir pritrūksta. Per juokelius ir santykių analizes, riksmus serialo viduryje įklimpstama, jaučiama tempiama siužetinė guma, slysta pagrindinis kriminalinis ir apskritai šio serialo siūlas – intriga. Nepaisant duobės, serialas pabaigoje siužetiškai vėl tampa įdomesnis ir išsikapanoja iš beprasmio vedžiojimo ratais, pateikia įdomių spėliojimų, žadina intrigą ir pamažu susiriša pasakojimas į vientisą mazgą, aprėpiantis 1995-2016 metų istoriją, nuo gimdymo vonioje iki vaikų išaiškinimo šiomis dienomis.

Seriale pasirodo jaunoji smarkiai kylanti aktorė Emma Roberts, Julios Roberts giminaitė – ir plati šypsena tai paliudija. E. Roberts du sezonus pasirodžiusi Amerikietiška siaubo istorija, šįkart nutarė užimti vienas pirmųjų pozicijų vaidmenų atžvilgiu ir suvaidino pirmąją Šanelę, Kapa Kapa Tau prezidentę. Žinote, jai labai tiko vaidinti aikštingą ir pretenzingą kalytę, tiesą sakant, šis vaidmuo labai siejasi su jos pasirodymu Amerikietiška siaubo istorija: Coven, kur ji taip pat atliko aikštingos ir jaunos raganos Montgomeri vaidmenį. Epizodiškai išvystame ir smarkiai išpopuliarėjusią pop atlikėją Ariana Grande, kuri, pripažinkime, geriau tegu dainuoja, negu vaidina, nes nepaliko jokio įspūdžio, o ta jos žudymo scena, kai numiršta berašydama Facebook‘o paskyroje, buvo kultinė serialo scena. Nuostabus vaidmuo buvo patikėtas aktorei Jamie Lee Curtis, kuri atliko universiteto dekanės vaidmenį – ypač ciniškas, kontrastingas ir kartu įdomus personažas. Aktorė vienintelė iš viso būrio buvo nominuota už šį vaidmenį Auksiniams gaubliams, kaip geriausia antro plano aktorė. Žinoma, labai nustebino smarkiai fiziškai pasikeitusi Mažosios Mis žvaigždutė Abigail Breslin, kuri atliko penktosios Šanelės vaidmenį. Na, daug aktorių emigravo iš pasibaigusio serialo Choras – Lea Michele priešakį su kaklo įtvaru.

 Šanelės.

 Raudonasis velnias.

 Pagrindinės aktorės.


Apsaugininkė Denisė - vienas juokingiausių personažų.

 Choro žvaigždė Lea Michele šįkart kaklo įtvarą nešiojanti studentė.


Žvakių maniakė.

 Čadas - kvailumo įsikūnijimas ir seksualinis maniakas.


Dekanė Monč ir Kapa Kapa tau prezidentė.  



Žinoma, seriale pasirodo ir daug kitų puikių aktorių, atliekančių įdomius vaidmenis. Žvelgiant į pirmąjį sezoną, tikriausiai juokingiausia man buvo apsauginė Denisė (aktr. Niecy Nash), kuri amžinai per savo pliurpalus susimaudavo, įsivaizduodama kažin kokio aukšto rango super detektyvę. Lygiai taip pat patiko ir Čadas, akivaizdžiai einantis nekrofilas ir turintis pačių keisčiausių seksualinių fantazijų ir krūvą meilužių. Taip pat seriale rasite pačių keisčiausių ir iš kojų verčiančių personažų – merginą su briketais, pamišusią dėl žvakių, kurčioji Taylor Swift... Apskritai serialas tikrai nėra blogas, kai kurie elementai atpažįstami iš Amerikietiškos siaubo istorijos, tačiau su šiuo serialu mažai ką bendro turi. Lengvo žanro, retkarčiais taiklių juokelių prigriebęs serialas, bet visumoje kažko lyg ir pritrūko, kad galėtum pasakyti, kad tai pats geriausias šio naujojo sezono serialas debiutas, norėjosi, kad patenkintų žiūrovų lūkesčių, tačiau kartais serija praslysdavo ir, regis, nieko neįvykdavo.

2016 sausio 15 dieną buvo oficialiai paskelbta, kad ateinantį rudenį Siaubo karalienės sugrįš su naujuoju sezonu ir, kaip galite numanyti, bus tikriausiai pasakojama nauja istorija su visai kitais personažais ir kitoje vietoje, galgi net visai kitoje epochoje, o serialas taps juodojo humoro antologija.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą