2016 m. sausio 31 d., sekmadienis

Filmas: "Paauglės dienoraštis" / "The Diary of Teenage"




Sveiki, skaitytojai ir kino žiūrovai, 

Tikriausiai jau užkietėję kinomanai matė arba bent jau girdėjo apie filmą „Paauglės dienoraštis“ (angl. The Diary of a Teenage) (2015), kuris kai ką, kaip teigia antraštės, šokiravo ir pritrenkė savo intymumu. Tai gana jaunos amerikiečių režisierės Marielle Heller puikus pilnametražis darbas, pasakojantis apie penkiolikmetę Minę iš aštunto dešimtmečio vidurio, kuri savo kambaryje įrašinėja į juosteles erotines istorijas apie mamos vaikiną. Išties filmas „nepatogus“ tampa jau po 10 pirmųjų minučių, kai žiūrovui išties nepasirodė, jog tai ir bus neleistini santykiai tarp paauglės ir jau gerokai jį peraugusio vyro, kuris tiktų jai į tėvus.

Filmas sodrus ir įdomus ne vien dėl intriguojančios tematikos, bet ir dėl sodraus aštunto dešimtmečio pajautos, The Beatles ir roko laikai, seksualinė revoliucija, cigaretės, kokainas ir laisvas bohemiškas naujosios kartos gyvenimas. Filmas sodrus kaip kokainas, laikmečio rekonstrukcija, spalvos, kostiumai, daiktai ir interjero detalės – mėgstu, kai viskas labai kruopščiai patiekiama. Kitas dalykas – pagrindinė aktorė Bel Powley, kuri atliko naiviosios Minės vaidmenį. Nestandartinio sudėjimo mergina, didelės akys, išskirtinė vaidyba ir įtikinamas būvimas kadre čia ir dabar. Gal nestandartiniai fiziniai duomenys jos ir buvo įdomiausias dalykas – kaip tokia pilka pelė sugeba dulkintis su visais, kas tik kruta? Labai patiko jos pasirodymas, šiuo metu aktorė kaip tik filmuojasi populiarios knygos „Tarp pilkų debesų“ apie lietuvių tremtinius į Sibirą ekranizacijoje ir tikriausiai ši aktorė tikrai užsitvirtins geros ir neeilinės aktorės statusą. Puiki buvo ir aktorė Kristen Wiig, o ką jau sakyti apie visų numylėtinį Alexander Skarsgard? Tiesiog žvaigždė. 

Apskritai filmas glumino tik pirmąsias 20 minučių, po to buvo daugmaž aišku, link kur mus veda ši istorija ir kad geruoju visa tai nesibaigs. Įdomiausias dalykas, ką mums pateikia istorija yra diskusija: ar paauglė sąmoningai mezgė romaną su vyriškiu? Ar vyriškis ja pasinaudojo? Ar įvyko prieš mus seksualinio akto nusikaltimas, ar visgi viską galima pateisinti? Atsakymai slypi kiekvieno žmogaus sąžinėje ir jo suvokime.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 87/100
IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą