2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Filmas: "Snaudulys" / "Slumber"


Sveiki,

Amerikiečių siaubo filmas „Snaudulys“ (angl. Slumber) (2017), – vien užmetus akį į filmo afišą, aišku kaip diena, kad nieko gero iš jo nereikia tikėtis. Esu iš tikrųjų mistinių istorijų fanatikas ir tiesiog nepraleidžiu progos pasižiūrėti kad ir paties, liaudiškai tariant, šūdiniausio siaubeko, nepaisant, kaip jis nebūtų įvertintas. Tuo atžvilgiu esu prastas kinomanas, bet ką padarysi, visi turime savo silpnybių.

Filmas iš esmės turi neblogą pradžią – t. y. išties menkiau kiek nagrinėtą miego sutrikimo temą, kada apsėsta nakties demonai. Šiaip yra tekę skaityti ne vieną mokslinį straipsnį ir šiaip liaudies prietaringus pasakojimus apie nakties demonus, kurie užgula krūtines ir net santykiauja, kol auka kamuojasi miego paralyžiuje. Gal dėl to šiek tiek šiame filme įžvelgiau ne vien prastą muilą, bet ir bandymus „susemti“ mokslinę medžiagą ir paversti ja nebloga siaubo istorija. Tačiau tai ir liko tik bandymai, o moksliniai faktai tik probėgšmais sušvytuoja kaip neišnaudotos galimybės. Iš esmės filme pristigo ir finansavimo, ir geresnės režisūrinės galios, bet nestigo pagrindinės aktorės Maggie Q grožio. Filmas tiesiog paviršutiniškai išplėtotas, o dėl mažo biudžeto tikriausiai dar nepavykęs ir dėl atmosferos, nes ji skurdžiai šabloniška, erzinančiai trūksta mistikos, o keli siužetiniai nechronologiniai reveransai išties neįrodo nei gero siužeto, nei režisūrinės meistrystės, sakyčiau, atrodo kaip beveik beviltiškai išspausti iš kalno ezoterinės literatūros lašas kvapnios esencijos. Ar kas supyks, jei pavartosiu seną gerą žodį „apgailėtina“? Nes kai kada filmas toks ir atrodė.

Nepaisant daugybės trūkumų, manau, filmas tiks tiems ilgiems vakarams, kai po sunkių dienos darbų dar norisi sužadinti kažkokių emocijų, tačiau nebesitikint filmo užbaigti, nes miego demonai arba angelai mieliau priglaus jūsų galvą prie patalo, nei leis susidomėjus pažiūrėti šį filmą iki galo.

Mano įvertinimas: 4.5/10
IMDb: 4.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą