2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Serialas: "Begėdis" / "Shameless" (7 season / 7 sezonas)


Sveiki,

Septintasis „Begėdis“ (angl. Shameless) serialo sezonas praktiškai peržiūrėtas per vieną dieną. Kiek vargo, galvoju, kuria ištisus metus, o žiūrovas viską pažiūri per vieną dieną. Ar turėtų būti apmaudu? Tikrai ne! Serialas tas, į kurį visada sveika sugrįžti, kai kamuoja depresija, kai norisi ant visko nusišvilpti ir tiesiog mėgautis savo šunybėmis ar per gyvenimą pridarytomis nesąmonėmis bei mažiau kvaršinti galvą dėl kitų. Galaherių šeimynėlė – geriau tokiais momentais tikrai nebūna.

Tiesą sakant, net nebežinau, ar verta kažką išvedžioti ir durstyti kokias nors septinto sezono apibendrinamąsias pastraipas. Akivaizdu, kad kas šį serialą žiūrėjo, tas ir žiūrės jį iki galo, o gal net iki mirties, nes jis iš esmės yra cool serialas. Frenkas, kad ir kaip jis mane užėsdavo ankstesniuose sezonuose, jis vis tiek išties išlieka cool Frenku.

Gal tik brūkštelsiu dėl savęs paties pačius pačiausius septinto sezono pastabėles ir pagyras.

Numeris 1. Fiona, pagaliau toji merga, už kurią norisi rėkti. Jeigu ankstesniuose sezonuose ji buvo tiesiog isteriškai erzinanti dėl tų pačių savo banalių ir kvailų meilės istorijų, tai šiame sezone mergytė susitvarkė save iš esmės – dėjo ant šeimos, dėjo ant vyrų ir kuria savo malonumui verslą. Skalbykloje! Na, ir kartais dar pasidulkina, kai turi laiko. Iš esmės tokios Fionas gal ir buvo galima tikėtis strategiškai, nes ji akivaizdžiai tikriausiai buvo pasidariusi nuobodi visiems. Bijau, kad kitame sezone ji grįš prie savo pasiutusių meilės sopulių – neduok Dieve.

Numeris 2. Ianas Galaheris pagaliau nepsichuoja ir, regis, susiranda translytį partnerį – valio LGBT žiūrovams, nes jiems tikriausiai įdomu, kaip pagaliau normalaus proto gėjus bando iš esmės susikurti laimę, bet... Iš kalėjimo pabėga jo sena nerūdijanti meilė Maikas ir jie bando kirsti sieną per Meksiką. Viskas pagal scenarijų, net beveik nuspėjama, tačiau Iano psichika bent jau stabili ir po dviejų paskutinių nenormalių sezonų jis atrodo kaip žmogus.

Numeris 3. Frenkas! Frenkas ir liekas Frenku. Nieko nauja. Suburia armiją benamių, juos užverbuoja, tampa eilinį sykį kvartalo žvaigžde, pridaro nesąmonių, o vėliau vėl lyg niekur nieko kartoja savo kelią.

Numeris 4. Debės motinystė kaip durnystė. Iš vienos pusės gaila, iš kitos erzina, iš kitos juokina. Tačiau Frenko patarimai apie prostituciją su vaiku ant rankų – vis tiek šokiruoja.

Numeris 5. Karlas tampa geru berniuku iš Pietų rajono. Po to kaip jis elgėsi su Čiakiu, tai atrodo kaip sukryžminus Haumerį su Rožine pantera.

Numeris 6. Girtuoklis Lipas beveik įsikliopina naują padavėją su vaiku. NUOBODU.

Numeris 7. Pasirodo Monika, visų Galaherių vaikų motina, tam, kad įvykdytų savo paskutinių gyvenimo dienų norą ir atpirktų visą tą siaubą. Tai bene paveikiausia ir įdomiausia sezono vieta. Ypač, kai Fiona pradeda ją mušti karste, sukišusi po šikna narkotikų maišelius. Šakės šeimynėlė, nieko ir nepridursi.

Numeris 8. Mažasis Liamas pagaliau gavo savo pirmąją rolę ir ištarė pirmuosius žodžius.

Numeris 9. Veronika, Keilas ir Svetlana – šis haremas vėl su savo problemomis. Rodos, neišskiriamas, bet sezono pabaigoje nesveikos pjautynės žada permainų.

Numeris 10. Žiūrėdamas šį sezoną pasiilgau keistuolės Šeilos.

 Aktoriai septintame sezone.

 Broliai Galaheriai kalbasi apie Karlo apsipjaustymą.

 Frenkas liūdi dėl Monikos.

 Frenkas su savo užverbuota valkatų armija.

 Debė turi sužadėtinį neįgalųjį.

 Keilas, Svetlana ir Veronika savo vietose.

 Ianas su nauju draugu.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą