2019 m. gruodžio 6 d., penktadienis

Gėjų žurnalas "Attitude" - geriausias LGBTQ parduodamas leidinys pasaulyje jau ir Lietuvos prekybos centruose


Sveiki,

Esu vienas iš tokių, kuriems spausdintas žodis vis dar įdomesnis už greitą informaciją, išmetamą paieškos naršyklių. Galimas daiktas, kad popierinė spauda daugiau padaro žalos gamtai už elektroninius žinių forumus, tačiau tai vienas retesnių mano atvejų, kada suvokdamas tai, vis tiek mėgstu raustis prekybos centrų spaudos skyriuose. Ypatingai domina šiuolaikiniai populiariojo mokslo iliustruoti žurnalai, literatūros ir kultūros leidiniai.

Visai neseniai į akis krito prie leidinių anglų kalba padėtas žurnalas „Attitude“, kuris pasirodo besąs skirtas gėjams. Lietuvos prekybos centruose žurnalai, skirti gėjams! Geras! Turint galvoje skandalingus įstatymus dėl nepilnamečių vaikų informacinio kenksmingo turinio, o šis įstatymas, kaip žinia, yra ir homofobiškas, ir apskritai neatitinkantis realybės. Kitaip „Playboy“ ir kita seksualinio turinio spauda turėtų būti „už stiklo“, o ne vaiko ranka pasiekiama šalia spalvinimo knygelių.

Tikriausiai tik dešimto amžiaus pradžioje kioskuose pardavinėjamas juokingai mažo tiražo laikraštukas „Naglis“, kuris greitai buvo nebeleidžiamas, taip tikriausiai ir nustojo šviesti LGBTQ lietuvių bendruomenę „popierinėje periodinėje rinkoje“. Žinoma, galima diskutuoti, ar kartais nereiktų kokio nors leidinio šių dienų LGBTQ žmonėms, ar nebūtų poreikio?

Kai po savaitės praėjau pro tą pačią spaudos lentyną, žiūriu, „Attitude“ nebeliko. Vadinasi, kad ir anglų kalba, žurnalą kažkas nupirko. Šiandien prekybos centre vėlei pamačiau šį žurnalą – dabar jau 3 egzempliorius su „Sense 8“ serialo žvaigžde Brian J. Smith ant viršelio, kuris teigia, kad jam gyvybiškai buvo svarbu kalbėti apie savo seksualumo tapatybę. Ilgai galvojau apie jo žodžius. Visgi tai tiesa, nes mes esame viskas, kas yra mūsų seksualumas – mūsų prigimtis, kuri teikia absoliutų saugų laimės pojūtį būti šioje Žemėje. Heteroseksualams retai kyla toks egzistencinis klausimas, nukreiptas į seksualumo tapatybę, nes jie visuotinai nejaučia priešpriešos, smerkimo ir socialinio vakuumo, tol apie tai net nesvarstoma: na kaip čia seksualumas gali būti viskas žmogui? Gali. Namai, šeima, draugai, ryšiai, darbas – visur tu nešiesi ir gyveni iš savo vidinės potencialiosios energijos, kuri kuria ryšius su aplinka ir jeigu tave verčia dėl tam tikros seksualinės energijos „nesirodyti“, neigti save ir netgi imituoti heteroseksualias energijas vardan visuotinai sutartų „teisingų“ rašytų ar nerašytų įstatymų, tada žmogus tiesiog išsiprievartauja ir psichiškai save susiluošina, paneigdamas savo prigimtinę teisę į laimę – būti tuo, kas jis yra.

Ką gi, belieka tikėtis, kad „Attitude“ nedings iš lentynų.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą