2020 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Filmas: "Kaip bosė" / "Like a Boss"


Sveiki, skaitytojai,

Viena naujausių amerikietiškų komedijų pavadinimu „Kaip bosė“ (angl. Like A Boss) (2020), galima sakyti, atitinka klišinę panašių filmų temą: grožio pramonės ir mados industrijoje vyksta įnirtinga kova dėl valdžios ir verslo. Nepaisant konkurencingumo, filmas „moteriškas“, nes jame ne tik, kad pagrindinės veikėjos moterys, bet ir moteriškos draugystės išbandymas, kuris nieko bendro neturi su realiomis moteriškomis draugystėmis gyvenime.

Šaržuotas filmas apie paviršius, kuriame labai daug paprastų, banalių ir jau iš filmo į filmą pasikartojančių ne tik moralų, bet ir scenarijaus frazių. Blogietė imperiją statanti Claire Luna, kurią suvaidina meksikietė Salma Hayek, bando uzurpuoti menką, Mel ir Mia grožio saloną ir produkciją. Visa tai vyksta per archetipinius moters suvokimo paraboles, kad neva šiuolaikinė moteris turi būti seksuali, pavojinga, nepriklausoma ir „su kiaušiais“. O Mel ir Mia tarsi atstovautų tam paprastumui, netgi sakyčiau neišsilavinimui, kuris pasirodo filme deklaruojamas kaip vertybė. Ir visai nesvarbu, kad dvi draugės iš viduriniosios klasės rūko žolę, šmaikščiai prisimena šnioščiančios kokainą ir pas kitas drauges atvemia pieną ir pridaro visokiausių paaugliškų ir nebrandžių dalykų, kuriais žiūrovai yra priversti žavėtis ir netgi juoktis, pagalvoti, kad ir jie norėtų gyventi toje barbių namelyje, elgtis vaikiškai ir smagiai, beveik nepatiriant jokių pasekmių.

Nežinau, filmas iš esmės vietomis juokingas, juokeliai atpažįstami iš visokiausių „Ir velnias dėvi Pradą“, „Parduotuvių maniakės išpažintis“ bei kitų filmų apie masinės vartojimo industrijos karkase vykstančius draugystės ir meilės išbandymus, kurie, pasikartosiu, realiai niekada nebūna tokie. Filmas tikrai ne pyragai, jis lėkštokas, kokios būna dažniausiai lėkštos amerikietiškos komedijos, tačiau argi ne to ir siekiame, kai renkamės žiūrėti komediją?

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 33/100
IMDb:4.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą