2021 m. spalio 14 d., ketvirtadienis

Filmas: "Nakties namai" / "The Night House"

 

 

Artėjant lapkričio pirmajai dekadai, filmų rinka užplūsta siaubo filmų bumas. Kai kurie laukia ištisus metus, kad galėtų įšokti į šią beprotišką karuselę. Siaubo filmais pagarsėjęs režisierius David Bruckner sukūrė dar vieną savo filmą pavadinimu „Nakties namai“ (angl. The Night House) (2020), kurio pavadinimas linkęs ištirpti tar daugelio kitų panašaus pavadinimo filmų, todėl garantuoju, kad vien iš pavadinimo po metų nelabai atsiminsite, apie ką šis filmas. Nepaisant visko, filmas nėra toks jau ir prastas, nes režisierius gana išmoningai pritaiko magijos, vaiduoklių, demonų ir klinikinės mirties išgyvenimo pasakojimo niuansus.

 

Istorijos centre – depresija serganti mokytoja Betė, į kurios namus prie ežero, atrodo, naktimis nori įsilaužti kažkoks nusikaltėlis. Galiausiai mes sužinome, kad neseniai Betės vyras nusišovė valtyje, o jai naktimis vis intensyviau ima vaidentis buvęs vyras (bet ar tikrai jis?), siųsdamas dviprasmiškas užuominas. Žodžiu, režisierius tampo žiūrovą už pusiau detektyvinės istorijos ir kartu baugina viską mistifikuodamas.

 

Iš tikrųjų šis filmas turi gana mažą biudžetą, vos keletą aktorių ir pirmu smuiku groja Rebeca Hall, kuri jau ne kartą vaidino panašaus žanro filmuose. Visumoje viskas ima tik dar labiau blogėti, o paslaptys, kaip ir įprasta tokio tipažo kine, atskleidžiamos be didesnių mįslių t. y. dekoduojant nuo A iki Z, todėl tikėdamiesi neįveikiamo Tvin Pykso, galite vėl graudžiai apsirikti. „Nakties namai“ toli gražu ne stebuklas ir žiūrėdami jau galite numanyti apie ką ir kaip, nes panašaus plauko filmų sukurta labai daug, tačiau skųstis taip nėra dėl ko, nes istorija pamažu įtraukianti, įtampa ir mįslės suraizgytos gerai, o atsakymai visi pateikiami pabaigoje. Pramoga, jaudulys ir atokvėpis nuo kasdienių įtampų – štai, ką siūlo šis filmas.

 

Mano įvertinimas: 7/10

Kritikų vidurkis: 68/100

IMDb: 6.6



 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą