2023 m. liepos 11 d., antradienis

Maištingos sielos pozityvumo dienoraštis nr. 8: Visur gerai, bet namuose geriausia

 Sveiki, skaitytojai,

 

Pagaliau grįžau iš kelionės ir jaučiuosi pasikrovęs nemažai įspūdžių! Aplankyta ne viena šalis, ne vienas miestas (daug ką tikriausiai artimiausiu metu pasidalysiu), perskaityta ne viena knyga, peržiūrėta dešimtis filmų, kurių įspūdžiais jau pradėjau dalytis. Atrasta ne viena nauja šios vasaros daina, albumai, įdomybės, su kuriais taip pat norisi pasidalyti ir užsirašyti, kad nepasimirštų, išliktų ir reikalui prireikus galėčiau kam nors panaudoti.

 

Iš tikrųjų vakar grįžau namo ir taip gera! Nuostabus jausmas, kai po ilgo laiko grįžti namo, įjunginėji vėl elektros prietaisus, palaistai gėles, iš pašto dėžutes pasiimi sąskaitas ir kitus pranešimus, vėl miegi savo įgulėtame patogiame lovos čiužinyje ir gurkšnoji iš savo aparato įprastą kavą! Gera namuose ir tikriausiai tik kelionė, jos ilga distancija leidžia įvertinti tą ramybę ir sėslumo džiaugsmą, kurį dažnai pavadinu rutina. Paradoksalu, bet būtent sėslumas ir užsisėdėjimas veja į keliones. Anksčiau sakydavau, kad verta dirbti jau vien dėl kelionių, nes investuoti į įspūdį ir pasaulio pažinimą yra pats tikriausias gyvenimo pajautimo džiaugsmas. Anksčiau keliauti nelabai galėdavau, tad kiek gaila tų, kurie negali to daryti arba tiesiog dirba be atvangos. Smalsiam protui geriausios atostogos yra pažinimo džiaugsmas!

 

P. S. Nutariau nebeatidėlioti ir jau pusmetį laikomą Olgas Tokarczuk knygą „Jokūbo knygos“ imti ir pradėti skaityti. Didžiulė, tačiau net neabejoju, kad tinkamesnio laiko nebus nei dabar.

 

Jūsų Maištinga Siela


1 komentaras:

  1. visos maištingos sielos galų gale suranda prasmę ir tikrąjį pašaukimą, gal užteks vienos minties perskaitytos internetu ir viskas pasikeis

    AtsakytiPanaikinti