2023 m. liepos 26 d., trečiadienis

Maištingos sielos pozityvumo dienoraštis nr. 9: atleisti sau savo nesąmones ir išsikuopti yra labai gerai

 

Sveiki,

 

Sąmoningai sau atleisti už pridarytas nesąmones nėra taip jau kartais lengva. Bent jau man. Saviplaka galiu užsiimti savaičių savaitėmis, o tai kainuoja daug energijos, prastų minčių, prastos nuotaikos, erzelio, tačiau, kai išsikapanoji, pamatai, kaip greitai galėjai užtrumpinti kelią. Pavyzdžiui, šiandien pagaliau džiaugiuosi, jog pabaigsiu plauti langus, kurie laukė nuo pavasario, nepaisant to, kad vakar susuko nugarą, esu pasiryžęs užbaigti. Galgi net grįžti kažkokiomis valios pastangomis prie apleistų kūrybinių procesų, atleisti sau ir kitiems nesėkmes ar nesilaikyti jų palikto emocinio šleifo, nes tai galiausiai stabdo viską gyvenime.

 

Kaip tai padaryti? Vienintelio recepto nėra. Mano – po valymo darbų dar šiek tiek pasportuoti, užsidaryti tamsiame vonios kambaryje, prisidegti žvakių, pasileisti ramios meditacinės muzikos ir manifestuoti tiek, kol galiu išlipti prisipildęs naujos energijos.

 

Vakar panašiai taip ir padariau. Mintys mane nunešė apie energijų cirkuliavimą Visatoje. Yra teorija iš kai kurių dvasinių praktikų, kad kvėpuoti ritmiškai įsivaizduojant aukštos vibracijos srautus su intencija yra žalinga, nes tai reiškia, kad iš kažkur tą energiją tu „atsitempi“, kitaip sakant, vagiliauji ir vėliau teks už ją susimokėti. Visgi stabtelėjęs pamaniau, o kai tos energijos aš nevagiu, o per mane, o gal ir iš manęs liejasi negatyvus krioklys, argi tai ne tas pats? Juk tai irgi energija, visos tos mintys, reiklumas, nepasitenkinimas, kritiška artikuliacija juk irgi yra tos pačios Visatos energija, kuri prausia kasdienybę. Tai jeigu sąmoningai pasirenki kitokią vibraciją, kodėl ji staiga jau tampa pavogta? Ar tai nėra vien įsitikinimai, kurie riboja? Ir išvis, ar yra būdas gyventi pasaulietišką gyvenimą nesinaudojant kokia nors energija? Taigi. Pasirinkimas yra sąmoningumo laisvas įprasminimas, štai ką aš supratau. Ir jeigu sau atleidi, vadinasi, toks yra pasirinkimas, naujas būties registras. Nesvarbu, kad sau atleisti gali tapti įpročiu. Geru įpročiu.

 

Tas mintis netrukus po meditacijos patvirtino ir per LRT radiją transliuotos pokalbių laidos dalyvės performanso menininkės Monikos Dirsnytės atsakymas į laidos vedėjų klausimą apie gyvenimo klystkelius. Šioji atsakė kitais žodžiais, bet labai panašiai, kad nėra vien tik blogų ir gerų klaidų, kurias vis inertiškai norėtųsi sugrįžti atgal ir nedaryti, yra gyvenimas, kuriame svarbiausias dalykas yra patyrimas.

 

P. S. Toliau vėsiomis vasaros naktimis skaitau Olgos Tokarczuk Jokūbo knygas, planuoju ilgą antrą atostogų kelionę ir tai yra patyrimas.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą