2014 m. rugpjūčio 1 d., penktadienis

Priminimas apie galimą apsakymų rinkinį.




Sveiki,

Priminimas man pačiam. Kilo mintys apie kelis galimus apsakymus, kuriuos galima suvesti į mini rinkinį. Kol rankraštį grumuliuoja leidykla, mano mintyse istorijos vis traukiasi į mažesnius ir subtilesnius žanrus ir norisi vis grįžti į vaikystę ir sukurpti trumpus, bet iš pamatų išjudinančius pasakojimus. Autobiografinius, žinoma.

PIRMAS PASAKOJIMAS. Kiemas. Vaikai, kurie imituoja suaugusiųjų pasaulį. Smėlio dėžė. Mergaitės šešiametės politikės ir prostitutės. Aš – daktaras, gydantis jas ir kišantis neįnokusius agrastus į intymias vietas, o jos – išeinančios iš slyvos medžio pavėsio klinikos.

ANTRAS PASAKOJIMAS. „Pusbomžių“ namas. Paaugliai ateina į šiukšliną kiemą reketuoti prasigėrusių ir nusivylusių. Trylikamečiai sulupa keturiasdešimtmetį ir penkiasdešimtmetį. Ne dėl to, kad kažko reikėjo, bet dėl to, kad smagu kažką lupti. Kaip jums problema? Pakartosiu populiarią frazę: „Ar už tokią Lietuvą kovojome?“

TREČIAS PASAKOJIMAS. Penas fantazijai, bet pamenu apie berniukus rūkorius, kurie gaudė iš po stogų kregždutes ir degino cigaretėmis akutes. Pasakos žanras. 

KETVIRTAS PASAKOJIMAS. Senelis, kuris pardavinėjo pilstuką, pats mirė nuo jo. Jo anūkas, kurį amžinai valdė motina ir su sūnumi turėjo intymių santykių, niekaip negali abu pritapti prie socialinio gyvenimo. Traumos įveikimas tampa gyvenimu, o „ tikrasis gyvenimas“ eina pro šalį.

Jūsų Maištinga Siela

P. S. Ar tokia literatūra Jus domintų?

1 komentaras: