2014 m. rugpjūčio 1 d., penktadienis

Filmas: "Labai geros mergaitės" / "Very Good Girls"




Sveiki,

Jau prieš kelis metus žinojau, kad nufilmuota kino juosta „Labai geros mergaitės“ (angl. Very Good Girls) (2013), kurį taip troškau pamatyti dėl pagrindinių jaunųjų aktorių, tačiau filmas nekomercinis, todėl jo išleidimas užtruko, o apie atėjimą į Lietuvos didžiuosius kino teatrus negalėjo būti nė kalbos. Visgi šį filmą pamačiau, bet prieš tai pamatęs, kokie prasti kritikų vertinimai, buvau šiek tiek nusivylęs, bet tai neatbaidė pažiūrėti juostos.

O filmas nėra jau toks blogas, kokį vaizduoja kino kritikai. Aišku, jis truputį užvilkintas, nes neaptikau jame nieko naujo temos atžvilgiu, tiesiog tai paprastutė drama apie dvi jaunas amžinas drauges, kurios sumano prarasti nekaltybę, vienos miršta tėvas, kita gailisi, o vienas vaikinas jas abi pakaitomis kaip bandeles tempiasi į lovą... Filmas išties „nieko įspūdingo“. Viskas išlaikyta labai vidutiniame lygmenyje, tiek režisūra, tiek scenarijus, tiek aktorių vaidyba. Ir visgi filmą buvo be proto įdomu žiūrėti dėl Dakotos Fanning ir Elizabeth Olsen, kurios abi sukūrė kad ir vidutinius vaidmenis, bet vis tiek tai yra joms dar vienas didelis šuolis į geresnio filmo tramplyną. 

Filmas visgi daugiau dėmesio skiria Dakotos Fanning personažui Lilei, kuri pamažu iš naivios merginos tampa brandesne ir atsakingesne mergina. Ši aktorė išties stebino, nes tikriausiai tai antras jos filmas po „Pabėgėlių“, kuriame ji nusifilmavo tiek daug intymių scenų. Užaugo Holivudo žvaigždutė. Smagu čia rasti ir E. Olsen, sušmėžavusią Demi Moore ir kitus šiek tiek mažiau žinomus kino aktorius.

Dar vienas filmo privalumas – jis tik pusantros valandos, todėl neprailgo jį žiūrėti. Rekomenduoju kokį neįpareigojantį ramų vakarą prie picos ir arbatos pažiūrėti.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 35/100
IMDb: 6.1

Anonsas:


Interviu su aktoriais:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą