2014 m. rugpjūčio 15 d., penktadienis

Filmas: "Frencis" (Frencė) / "Frances"




Sveiki,

Bežiūrėdamas senus filmus su aktore Jessica Lange, aptikau seną filmą, kuris vadinasi „Frencis“, dar lietuviškiau galėtume versti „Frencė“ (angl. Frances) (1982). Tai filmas iš auksinio J. Lange amžiaus, kada aktorė beveik už bet kokį vaidmenį sulaukdavo „Oskaro“ nominacijos. Taip nutiko ir su filmu „Frencis“.

Kalbant apie kino juostą, – tai biografinė drama apie realiai gyvenusią amerikiečių aktorę Frances Farmer (1913-1970), kuri dėl savo išskirtinio grožio ir ambicijų pasiekė aukštumas, buvo žinoma ir pripažinta, tačiau nelaiminga. Ją išdavė, apgavo, išviliojo turtą, todėl Frencis pamažu neteko psichinės pusiausvyros ir ėmė siautėti. Prasidėjo įvairūs teismų procesai ir gydymas beprotnamyje. Viena baisiausių ir žiauriausių scenų ir yra sukurtų apie Frencę psichiatrinėje klinikoje, kur ji žiauriai prievartaujama prižiūrėtojų, o po to jai atlikta lobotomija, kuri šiuo metu yra uždrausta...


Kadras iš filmo "Frencis".

Išties filmas gana žiaurus ir žiaurus tas gyvenimas. Vieną dieną esi garsi aktorė, tačiau visada norisi kažko daugiau už gyvenimą. Labai mėgstu biografines juostas, o šioji pasirodė tikrai įdomi, nors ir labai seniai sukurta. Jessica Lange gavo „Oskaro“ nominaciją ir kine sukūrė dar vieną stiprų vaidmenį – tiesiog negalima nesigėrėti jos vaidyba ir būvimu kadre. Filmas iš pradžių prasideda gana naiviai, pasakoja apie rašančią jauną merginą, tačiau net žiūrovas gali nujausti, kad tai tėra tik didžios skausmingos kelionės pradžia.

Rekomenduoju kino gurmanams ir ne tik. Filmas man išties patiko, paliko įspūdį ir tikriausiai jo greitai neužmiršiu. To linkiu ir jums.

Mano įvertinimas: 9/10
IMDb: 7.4


 
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą